In de nieuwe Dolan brengt liefde een jarenlange vriendschap in gevaar.
play

6,5 details

  • 119 Min
  • Drama
  • Canada
  • Frankrijk
119 Min Canada

Matthias en Maxime maken deel uit van een hechte vriendengroep die, nu ze allen de dertig naderen, uit elkaar begint te vallen. Maxime, wiens leven een stuk minder soepel verlopen is dan dat van de ambitieuze advocaat Matthias, besluit zijn geluk te gaan zoeken in Australië. In de dagen voor zijn vertrek komen er echter onverwachte emoties boven als ze tijdens een feest worden gestrikt voor een kusscène in een project van een filmstudent. De kus wekt gevoelens op waar ze zich geen raad mee weten en veroorzaakt een dramatische kloof tussen de vrienden als gevolg. Om verder te kunnen gaan, zullen ze moeten beslissen wat ze van elkaar én voor zichzelf in het leven willen.

Alt titel
Matthias et Maxime
Regie
Xavier Dolan-Tadros
Cast
Xavier Dolan-Tadros, Anne Dorval, Anne-Marie Cadieux, Micheline Bernard, Monique Spaziani, Harris Dickinson, Pier-Luc Funk, Catherine Brunet, Louise Bombardier, Marilyn Castonguay, Gabriel D'Almeida Freitas, Camille Felton, Samuel Gauthier, Antoine Pilon, Alexandre Bourgeois, Adib Alkhalidey, Connor McMahon.
Release
22.05.2019
Release NL
25.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Xavier Dolan | Scenario: Xavier Dolan | Cast: Gabriel D'Almeida Freitas (Matthias), Xavier Dolan (Maxime), Harris Dickinson (McAfee), Anne Droval (Manon), Marilyn Castonguay (Sarah), e.a.| Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2019

In de achtste speelfilm van multitalent Xavier Dolan (hij regisseerde, schreef, monteerde én vertolkt de rol van Maxime) heeft een onbenullig filmproject meer invloed op de vriendschap van twee twintigers dan verwacht.

Maxime heeft het niet getroffen. Zijn moeder is een agressieve ex-verslaafde voor wie hij zorgt. Zijn vader is niet in beeld, zijn broer laat niets van zich horen. Maxime heeft besloten naar Australië te gaan ook al heeft hij verder geen duidelijk doel voor ogen. Zijn jeugdvriend Matthias moet ondertussen voldoen aan de sociale verwachtingen van een hoogopgeleide jongeman. Hij werkt op een advocatenkantoor en is verloofd met een mooie keurige dame. In episodes volgt de film hen in de dagen voorafgaand aan het vertrek van Maxime.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Matthias & Maxime

acties