Piranhas (2019)

The Kids Are Out To Play

Verfilming van bestseller over Napolitaanse tienermaffia gaat veel te hard om echt meeslepend te zijn.
play

6,1 details

  • 105 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Italië
105 Min Italië

Zes jongens racen op hun scooters door de smalle straatjes van hun wijk in Napels. Nicola, Briatò, Lollipop & Co. zijn onverschrokken waaghalzen. Ze willen geld verdienen zoals hun rolmodellen, en ze dragen merkkleding en de nieuwste sneakers. Deze 15-jarigen gebruiken de daken van de stad om daarop met geweren te schieten. Ze verhandelen drugs en aarzelen niet om hun wapens te gebruiken om de controle over de buurt over te nemen.

Alt titel
La paranza dei bambini
Regie
Claudio Giovannesi
Cast
Aniello Arena, Renato Carpentieri, Valentina Vannino.
Release
12.02.2019
Release NL
26.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Claudio Giovannesi | Cast: Francesco Di Napoli (Nicola), Viviana Aprea (Letizia), Mattia Piano Del Balzo (Briatò), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2019

Piranha's. Nietsontziende alleseters voor wie het altijd voedertijd is. Alles wat op eten lijkt wordt aangevallen, opgevroten, opgeslokt. Steek een teen in het water, hun terrein, en je bent hem kwijt. Duizenden kleine, maar vlijmscherpe tandjes, in tientallen monden, trekken aan wat ze willen, net zo lang tot ze het hebben. Angst bestaat niet, terugdeinzen bestaat niet, consequenties bestaan niet. Precies wat een bende Napolitaanse straatschoffies in hun wijk verwordt als ze de maffiosi verdrijven en zelf de macht grijpen: piranha's.

Silvestri laat geen mogelijkheid onbenut om te benadrukken dat het boek en de film niet zijn gebaseerd op feiten. Toch is de realiteit dat de laatste decennia steeds vaker tieners de macht grijpen door het wegvallen van de gevestigde orde. Mochten de jongens in dit verhaal echt zijn geweest, dan had je ze bij de filmpremière waarschijnlijk niet op de rode loper gezien, hooguit op het witte doek onder de woorden 'in memoriam'. De ene domme actie wordt gerepareerd met de volgende domme actie, tot aanslagen op gevestigde maffiabazen aan toe. Silvestri was voor gek verklaard als hij had beweerd dat dit verhaal, een groep jongens die als schooiers geweigerd werden bij een discotheek en als reactie daarop een paar maanden later duizenden euro's per dag verdienden, een waargebeurd verhaal was.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Piranhas

acties