Het állerlaatste mannetje. Kan zijn soort nog overleven? Een docu over een unieke neushoorn, maar ook over de mensheid.
play

6,3 details

  • 72 Min
  • Documentaire
  • Nederland
  • Duitsland
  • België
72 Min Nederland

Even was hij wereldnieuws: de allerlaatste mannelijke noordelijke witte neushoorn op aarde, genaamd Sudan. Op de dag van zijn overlijden in maart 2018. The Last Male on Earth toont zijn laatste levensdagen op de Keniase savanne. Dagen waarin hij liefdevol wordt verzorgd, 24/7 door gewapende rangers wordt beschermd tegen stropers en dagelijks wordt bezocht door tientallen toeristen en journalisten. En waarin wetenschappers met nieuwe technieken alles op alles zetten om zijn soort te laten voortbestaan. Kortom: een ware kermis. Opgetuigd door de mens, de diersoort die Sudans soort naar het randje van de afgrond bracht en er nu alles aan doet om die te redden.

Alt titel
Last Male Standing
Regie
Floor van der Meulen
Release
26.03.2019
Release NL
19.09.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Floor van der Meulen Cast: Sudan, Najin, Fatu, Elodie Sampéré, Alex Kimani, Annick Mitchell, Richard Emslie, Simon Irungu, James Mwenda e.a. | Speelduur: 72 minuten | Jaar: 2019

Op het randje van uitsterven. Sudan, zo heet het allerlaatste mannelijke exemplaar van de noordelijke witte neushoorn. Hij is te oud om de twee overgebleven vrouwtjes te bevruchten, maar wordt nog wel beschermd door militair getrainde bewakers. Zijn thuis is Ol Pejeta, een conservatiepark in Kenia. Tussen alle dieren is hij de grote ster, de allerlaatste hoop voor een diersoort die bijna niet meer is. En over de nood van het behoud van soorten gaat deze documentaire, The Last Male on Earth.

In 2010 was er nog een jubelstemming. Sudan en de twee toen nog levende vrouwtjes werden overgebracht van een dierentuin in Tsjechië naar hun huidige thuis. Een speciale aflevering rondom de verhuizing van de BBC-documentairereeks Last Chance to See, waarin Britse komiek Stephen Fry met bioloog Mark Carwardine op pad ging om bijna uitgestorven dieren te aanschouwen, was hoopvol. The Last Male on Earth staat aan de andere kant van dit verhaal. Sudan is niet langer vruchtbaar en vooral nog een symbool voor conservatie. Een klok telt zijn laatste dagen af.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Last Male on Earth

acties