Een gewone remake van een melodrama met té goede acteurs voor de film.
play

5,9 details

  • 112 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

Michelle Williams speelt Isabel, de manager van een weeshuis in Calcutta., die op een uitnodiging ingaat van zakenvrouw Theresa (Julianne Moore) in New York die haar wil inlijven bij haar organisatie. In ruil daarvoor zal Isabel het noodlijdende weeshuis voorzien van de nodige financiële support. De keuze dat zij haar weeskinderen dan niet meer mag bezoeken, maar hen daarmee wel financieel kan redden is moeilijk voor Isabel. Helemaal als blijkt dat Theresa ook nog eens is getrouwd met haar ex, Oscar (Billy Crudup), waarmee ze een geheim deelt.

Regie
Bart Freundlich
Cast
Julianne Moore, Michelle Williams, Billy Crudup, Abby Quinn, Susan Blackwell, Azhy Robertson, Doris McCarthy, Eisa Davis, Will Chase, Alex Cranmer, Alex Esola, Greta Quispe, Vincent Tumeo, Eric D. Hill Jr., Jeff Kim.
Release
24.01.2019
Release NL
03.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Bart Freundlich | Cast: Michelle Williams (Isabel), Julianne Moore (Theresa), Billy Crudup (Oscar), Abby Quinn (Grace), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2019

Het neersabelen van een Amerikaanse remake van een op zichzelf goede buitenlandstalige film is vrij eenvoudig. Zeker als je hem beoordeelt vanuit het niet-Amerikaanse perspectief. De opnieuw gemaakte film is in de regel slecht dan wel overbodig. Het is op zijn minst opmerkelijk dat meermaals Oscargenomineerde Julianne Moore binnen een jaar tijd twee keer een dergelijk riskant pad inslaat. Na Gloria Bell (naar het Chileense Gloria), springt ze met After the Wedding onverminderd enthousiast in een hervertelling van het Deens-Zweedse Efter Brylluppet.

After the Wedding opent met dronebeelden van een klein Indiaas dorp, met een tempel, zandwegen, en kruikdragende vrouwen bij een vierkante waterplaats. Aan de rand van die waterplaats wordt een groepje mediterende jonge kinderen begeleid door Isabel. Dromerig, ietwat verveeld kijkend, in een katoenen shirt, en met twee oorbellen in de bovenrand van haar oor, ademt Isabel de witte westerling die zijn eigen leven ondergeschikt acht aan het geluk van de wereld.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

After the Wedding

acties