F*ck de liefde

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

F*ck de liefde is een nieuwe romantische komedie geregisseerd door Appie Boudellah en Lodewijk van Lelyveld. Dit is voor beide de eerste film die ze hebben geregisseerd. Lodewijk van Lelyveld heeft wel wat afleveringen van verschillende tv-series geregisseerd.

In de film bevinden Lisa (Bo Maerten) en Jack (Edwin Jonker) zich in een scheiding. Lisa wordt hierom mee genomen door haar vriendinnen naar Curaçao, terwijl Jack zich flink bezig probeert te houden met zijn nieuwe vrijgezellenleven. Beide komen zo in contact met verleidelijke nieuwe vlammen, maar of deze hun exen kunnen vervangen blijft de vraag.
Said (Maurits Delchot) is bevriend met Jack, maar heeft zelf een milde relatie. Als hij zijn baan kwijt raakt, besluit hij dit geheim te houden voor zijn vrouw Bo (Yolanthe Sneijder-Cabau) om een eventuele scheiding te voorkomen. Zonder dat Bo weet dat haar man zijn baan verloren heeft, weet zij juist wel carrière te maken.

Deze film is een mozaïekfilm van drie verschillende verhalen die door elkaar heen spelen. De drie verhalen zijn verspreid over ongeveer 90 minuten. Door deze korte tijd voor deze verschillende verhalen krijg je als kijker moeilijk een echte connectie met de personages en hun onderlinge relaties. In gelijke film zoals Alles is liefde en Love Actually heb je als kijker toch ongeveer twee uur met de personages doorgebracht, waardoor je meer om ze en hun onderlinge relaties geeft.
De titel van de film speel ook wat in tegen het verhaal van de film, want voor een negatief titel over liefde speelt de liefde toch nog een grote en een wat positieve rol in de film.

Door de verschillende verhalen en personages komen de meeste van de cast ook niet echt bijzonder naar voren in deze film. Sommige hebben een paar momenten van goede onderlinge chemie, maar niet voldoende om er de film mee te dragen. De beste relatie in de film is de vriendschappelijke relatie tussen Jack en Said, die beide met relatieproblemen elkaar weten te begrijpen.