4,4 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
96 Min Nederland

Lisa zit midden in een scheiding met Jack en zit er even doorheen. Haar vriendinnen nemen haar mee op sleeptouw naar Curaçao. Hier ontmoet zij de charmante wereldreiziger Jim. Jack duikt op zijn beurt vol in het vrijgezellenleven en belandt in bed met de verleidelijke Cindy. Bo, de zus van Cindy is getrouwd met Said. Said is zijn baan kwijt, maar houdt dit geheim voor zijn vrouw. Dit terwijl zij juist carrière lijkt te maken en steeds meer tijd doorbrengt met haar aantrekkelijke baas.

Regie
Appie Boudellah
Lodewijk van Lelyveld
Cast
Yolanthe Cabau van Kasbergen, Victoria Koblenko, Yasmin Karssing, Nicolette van Dam, Bo Maerten, Thijs Römer, Edwin Jonker, Dorien Rose Duinker, Nienke Plas, Lenart Timmerman, Défano Holwijn, Maurits Delchot, Soundos El Ahmadi, Timor Steffens, Mariella Kaveo.
Release
03.10.2019
Release NL
03.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Appie Boudellah, Lodewijk van Lelyveld | Cast: Bo Maerten (Lisa), Edwin Jonker (Jack), Victoria Koblenko (Cindy), Maurits Delchot (Said), Yolanthe Cabau (Bo), e.a.| Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2019

Filmtrends duren meestal maar een jaar of vijf. Tegen die tijd heeft het publiek het trucje wel door en begint het zich af te wenden van films die overduidelijk proberen mee te liften op iets wat ooit onverwacht populair bleek. Maar als het aankomt op romantische komedies zijn we in Nederland nog nauwelijks verder dan tien jaar geleden en probeert iedereen nog steeds de volgende Alles is Liefde te maken. Uiteraard niet door iets nieuws te proberen met het genre, maar gewoon met dezelfde sleetse formule: een grote cast met zoveel mogelijk bekende gezichten, zijdelings met elkaar verbonden personages die allemaal zoeken naar een bepaalde vorm van liefde en voor elk serieus moment minstens een handvol pogingen tot humor. O, en als het even kan, 'liefde' of 'hart' in de titel. Of allebei. Dat mag natuurlijk ook.

Op de poster van F*ck de Liefde wordt een gebroken hart gebruikt voor censurering van de titel. Beetje flauw, maar het idee is helder: hartzeer ondergraaft iemands geloof in liefde. Die iemand is Lisa, die naar Curaçao is gevlucht ter afleiding van haar gestrande huwelijk. Haar man is vreemdgegaan en dus heeft ze alle vertrouwen in de liefde verloren, zo vertelt ze in voice-over. Mocht daarmee nog niet duidelijk genoeg zijn in welke staat ze is, dan is er wel een lollig bedoelde scène waarin ze op het strand tegen twee wildvreemde kinderen tekeergaat over hoe relaties een valstrik zijn. Wanneer haar vriendinnen tussenbeide komen, vertrouwt een van hen het toehorende meisje toe: "Niet alle mannen zijn klootzakken, hoor." Het meisje geeft vervolgens de jongen een mep geeft en maakt hem uit voor klootzak. Want ook al slaat deze reactie negens op, de scène moet natuurlijk wel eindigen met een lachmoment.

alle artikelen (1)

F*ck de liefde Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

F*ck de liefde

acties