Primal (2019)

Standaard actiethriller zonder echte spanning of noemenswaardige actie.
play

4,2 details

  • 97 Min
  • Actie
  • Verenigde Staten
97 Min Verenigde Staten

Frank Walsh jaagt op exotische dieren die hij naar de VS verscheept. Wanneer hij een zeldzame witte jaguar vindt, denkt hij rijk te worden. Hij neemt het dier mee op het vrachtschip waarmee ook een moordenaar en andere dodelijke dieren reizen. Als de moordenaar weet uit te breken en de roofdieren bevrijdt, moet Frank vechten voor zijn leven.

Regie
Nick Powell
Cast
Nicolas Cage, Famke Janssen, Kevin Durand, Michael Imperioli, Rey Hernandez, Brian Tester, Sewell Whitney, John Lewis, Joseph Oliveira, LaMonica Garrett, Drake Shannon, Jaime Irizarry, Tommy Walker, Braulio Castillo hijo, Jeremy Nazario, Leon Andrew Joseph.
Release
06.11.2019
Release NL
13.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Nick Powell | Scenario: Richard Leder | Cast: Nicolas Cage (Frank Walsh), Famke Janssen (Dr. Ellen Taylor), Kevin Durand (Richard Loffler), Michael Imperioli (Paul Freed) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2019

Primal voelt als een film die ook twintig tot dertig jaar geleden gemaakt had kunnen worden. Hij zou het misschien aardig hebben gedaan in de bios, maar vooral in de videotheek door tienerjongens zijn verslonden. Een film met Nicolas Cage en Famke Janssen in de hoofdrollen, in een strijd om te overleven met een legereenheid, een ontsnapte crimineel en een witte jaguar. Ik had het wel geweten destijds, als zo'n tienerjongen. Maar dat was toen.

Nu zijn we pakweg vijfentwintig jaar verder, won Nicolas Cage een Oscar voor beste acteur voor zijn rol in Leaving Las Vegas uit 1995 en brak Famke Janssen door in Hollywood met haar bijrol in de James Bond-film GoldenEye. Daarna werd ze vooral bekend met haar rol in de eerste reeks superheldenfilms van de eenentwintigste eeuw, X-Men tot en met X-Men 3.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Primal

acties