Primal

Primal (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Primal is een nieuwe actiefilm geregisseerd door Nick Powell, de regisseur van Outcast.

De film gaat over de jager Frank Walsh (Nicolas Cage) wie exotische en gevaarlijke dieren opjaagt en vangt in de Amazone. Zijn laatste vangst is een zeldzame witte jaguar, die hij samen met de rest van zijn gevangen dieren vervoert op een vrachtschip. De Amerikaanse special forces wil op hetzelfde vrachtschip de gevaarlijk huurmoordenaar Richard Loffler (Kevin Durand) ook mee vervoeren. Zo wordt Frank tijdens zijn vaart vergezeld door agenten van de special forces en de neuroloog Ellen Taylor (Famke Janssen). Na twee dagen op zee, weet Loffler te ontsnappen en besluit hij als afleiding ook de gevaarlijke dieren los te laten uit hun kooien. Zo ontstaat er een grote chaos aan boord van het vrachtschip en moet Frank samen met de special forces zowel de dieren als Loffler weer zien op te sluiten.

Deze film komt wat vergelijkbaar over met de film Snakes on a Plane waar ook gevaarlijke dieren in een vervoersmiddel worden vrijgelaten om voor een chaotische situatie te zorgen. In die film wisten de dieren op een flauwe manier toch voor wat spanning te zorgen. In deze film zit er helaas maar een echte scene waar een gevaarlijk dier de special forces aanvalt en zo even voor wat spanning zorgt. Verder proberen ze voor wat spanning te zorgen met de gestoorde huurmoordenaar, maar dit zorgt ook niet echt voor goede spanning in de film. Zonder deze spanning verandert de film al snel in een langdradige voorspelbare rondvaart.

De effecten in de film zien er ook niet geloofwaardig uit en het valt terug te zien dat de dieren met CGI in de film zijn geplaatst. Doordat de dieren nep overkomen, gaat de spanning ook wat verloren, want je gelooft zo niet dat de acteurs echt in gevaar zijn. Bij de scene in de jungle kun je ook wel terug zien dat Nicolas Cage zich niet echt in een jungle bevindt, maar gewoon voor een green screen staat.

Het acteerwerk komt verder aardig over, maar het valt wel terug te zien dat de meeste van de cast alleen in deze film spelen om er gewoon wat geld mee te verdienen. Nicolas Cage komt wel wat over zoals hij in zijn jaren 90 films deed alleen is hij wat flauw en niet zo serieus. Voor een vermakelijkere film van hem kun je betere een van zijn 90's films terug kijken. Kevin Durand laat wel terugzien dat hij plezier had met het acteren in deze film, maar hij heeft ook wel eens in betere films gespeeld. Bij Femke Janssen valt helaas wel terug te zien dat ze oudere is geworden en wat aan haar gezicht heeft laten doen om dit te verbergen. Door deze medische aanpassingen die ze aan zichzelf heeft laten doen, komt haar gezicht wel wat apart over als de film zich daar wat te veel op focust.