Voordat hij doorbrak had Leonard Cohen een grote liefde: Marianne Ihlen. Deze lange fotoreeks vertelt hun verhaal.
play

6,9 details

  • 102 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Biografie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

In 1960 was het idyllische Griekse eiland Hydra een ontmoetingsplek voor vrije geesten. Het was het ideale decor voor de ontluikende liefde tussen Marianne en Leonard. Ze maakten deel uit van een groep buitenlandse artiesten, schrijvers en muzikanten die zich daar verzameld hadden in de tijd van de vrije liefde en het open huwelijk. De film volgt hun relatie vanaf de eerste dagen op Hydra tot de tijd waarin Leonard een succesvolle muzikant werd en toont de impact van zijn carrière op hun relatie.

Regie
Nick Broomfield
Cast
Judy Collins, Nick Broomfield, Leonard Cohen, Helle Goldman, Ron Cornelius, Nancy Bacal, Irving Layton, Richard Vick, Jennifer Warnes, John Lissauer, Julie Felix.
Release
27.01.2019
Release NL
09.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Nick Broomfield | Cast: Nick Broomfield, Marianne Ihlen, Leonard Cohen, John Lissauer, Judy Collins, Udo Jürgens, Ron Cornelius, Axel Joachim Jensen jr. e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2019

Voordat hij in 1967 doorbrak als zanger, was Leonard Cohen vooral bekend als aanstormend dichter. Zowat de helft van elk jaar bracht hij door in een gemeenschap van buitenlandse kunstenaars op het Griekse eiland Hydra, waar hij ook zijn muze ontmoette: de Noorse blondine Marianne Ihlen. Een langdurige romance bloeide op. Toen hij eenmaal beroemd werd, bleek de relatie niet vol te houden. Hij schreef er nog minstens drie beroemde liederen over, waaronder uiteraard So Long, Marianne. Dit is het verhaal van hun vurige liefde.

De gemeenschap op Hydra was er in de jaren zestig een van iedereen doet het met iedereen. De maker van deze documentaire, Nick Broomfield, was daar ook korte tijd minnaar van Ihlen. Tegelijkertijd met Cohen zelfs. Het is dus niet verwonderlijk dat hij zichzelf ook in de film heeft verwerkt. En hij maakt zijn rol niet groter dan hij is: een passant in een veel groter liefdesverhaal.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Marianne & Leonard: Words of Love

acties