Guns Akimbo (2019)

Get Loaded

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Guns Akimbo is een nieuwe actie komedie geregisseerd en geschreven door Jason Lei Howden, de regisseur van Deathgasm.

In de film werkt Miles (Daniel Radcliffe) bij een videogame-ontwikkelaars bedrijf. Hij probeert internettrollen te vinden die videogames van zijn bedrijf onterecht belachelijk maken. Miles mag dan wel overdag internettrollen bestrijden, maar elke avond hangt hij zelf ook een internettrol uit om anderen belachelijk te maken. Als Miles dan een geheime bende genaamd Skizm belachelijk maakt, wordt hij door deze bende ontvoert en worden er twee pistolen vastgemaakt aan zijn handen. Miles moet zo deelnemen aan het illegale spel van Skizm waar hij het op moet nemen tegen andere mensen die elkaar moeten zien te doden, terwijl mensen online de gevechten kunnen volgen. Om in leven te blijven probeert Miles het spel zo onopvallend mogelijk mee te spelen. Wanneer de mensen van Skizm Miles dwingen om meer risico te nemen in het spel of anders dreigen zijn ex-vriendin Nova (Natasha Liu Bordizzo) wat aan te doen. Miles neemt zo meer risico in het spel, maar moet het zo uiteindelijk opnemen tegen Nix (Samara Weaving) de beste speler van het spel.

Regisseur Jason Lei Howden is in de filmwereld meer bekend als iemand die bij films aan de special effecten werkt. Dit deed hij bij films zoals: War for the Planet of the Apes, The Avengers en The Wolverine. Dit is wel werkt dat hij dan samen doet met een geheel team. Dit is pas de tweede film die hij heeft geregisseerd wat helaas wel valt terug te zien. Hij heeft de film wat rommelig in elkaar gezet, want in de film wordt vaak steeds van de ene scene naar de andere scene gesprongen. Vele beelden heeft hij ook wat te bewegelijk gefilmd. Zo zit de film vol met gehaaste draaiende beelden waar mensen die daar niet zo goed tegen kunnen wel last van kunnen krijgen. Het verhaal van deze film lijkt om veel op het verhaal van de film Nerve van 2016 waar Emma Roberts en Dave Franco de hoofdrollen in speelde. De overdreven schurken uit de film komen dan meer over alsof ze uit de Schwarzenegger film The Running Man van 1987 komen.

Jason Lei Howden heeft deze film ook gemaakt om te tonen hoe slecht zoiets als online pesten kan zijn wat dan vaak door internettrollen wordt gedaan. Cyberpesten is tegenwoordig met alles wat online mogelijk is iets waar mensen snel gebruik van maken om andere anoniem lastig te vallen of onzeker te maken. Jason heeft dit helaas later op een verkeerde manier gedaan door zelf ook als internettrol te werk te gaan, om te laten zien hoe vervelend een internettrol kan zijn. Zo zijn hij en deze film wat negatief in het nieuws gekomen.

De effecten zien er in de acties scenes goed uit en het komt geloofwaardig over dat er echt pistolen vast zitten aan de handen van het hoofdpersonage. Zo komend de acties scenes wat overdreven, maar wel vermakelijk over. Het valt wel terug te zien dat de personages voor een green screen staan, want de explosies in de film komen wat minder realistisch over.

Daniel Radcliffe komt goed over als het hoofdpersonen en het valt terug te zien dat hij plezier had met het maken van deze film. Hij komt goed over als iemand die in het echte leven niet veel voorstelt, maar in zijn anonieme leven toch zijn mening over bepaalde dingen met de wereld probeert te delen. Het is leuk om zo'n onzeker iemand te zien veranderen in iemand die meer zelfvertrouwen nodig heeft om een geliefde te redden. Samara Weaving haar personage lijkt wat over te komen als een meer overdreven versie van het personage Hit-Girl uit de Kick-Ass films alleen dan zonder een goed achtergrondverhaal. De acteurs die de schurken in de film spelen komen wat te overdreven over, waardoor ze moeilijk serieus te nemen vallen.