Verfilming van de schelmenroman van Mano Bouzamour verbloemt uitgekauwde thema's met sterk spel en dito regie.
play

6,2 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Nederland
105 Min Nederland

Sam, een energieke Marokkaanse jongen, wordt toegelaten tot het prestigieuze Muziek Lyceum in Amsterdam Zuid. Bij de ijssalon Pisa belooft hij plechtig aan zijn oudere broer Sol dat hij niet zal afhaken en zal slagen voor zijn eindexamen van de elitaire muziekschool. Sol belooft op zijn beurt om Sam met al zijn schoolwerk en muziekrepetities te helpen. Maar dan wordt Sol gearresteerd voor een overval en verdwijnt voor jaren achter de tralies. Terwijl zijn broer vast zit, moet en zal Sam op eigen kracht de belofte van Pisa gestand doen.

Regie
Norbert ter Hall
Cast
Monic Hendrickx, Thor Braun, Olivia Lonsdale, Nadia Abdelouafi, Cees Heyne, Aziz Akazim, Tine Joustra, Valérie Pos, Nora El Koussour, Shahine el Hamus, Noureddine Farihi, Simone Giel, Rachida Chbani.
Budget
$ 220.000
Release
05.10.2019
Release NL
10.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Norbert ter Hall | Cast: Shahine El-Hamus (Samir), Yorick van Wageningen (Pluizebol), Mahfoud Mokkadem (Mo), Sjaak (Soesi), Thor Braun (IJsbrand), Olivia Lonsdale (Annelies), Monic Hendrickx (Iris), Nora el Koussour (Mina), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2019

Wie voor een dubbeltje geboren is wordt nooit een kwartje, zo luidt het gezegde. Het milieu waarin je opgroeit en de mogelijkheden die de maatschappij je biedt, kunnen inderdaad bepalend zijn voor je toekomst. Voor sommigen is de aloude zegswijze helaas de realiteit, maar er zijn ook vechters die zich uit het keurslijf weten los te rukken en hun toekomst zelf vormgeven. .

Mano Bouzamour heeft tot nu toe twee romans weggetikt en is tevens actief als columnist. Hij is het schoolvoorbeeld van een rebelse jongen die zich heeft weten te ontworstelen uit zijn milieu dat enkel het slechtste scenario voor hem leek uit te stippelen. Het is dan ook niet zo gek dat zijn debuutroman De Belofte van Pisa een sterke autobiografische inslag had. De van een hip kapsel voorziene Bouzamour werd een bekende mediapersoonlijkheid en een verfilming van zijn eerste boek leek gezien de populariteit ervan dan ook onvermijdelijk.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De Belofte van Pisa

acties