Fête de Famille is een familiefeest zonder sfeer, zonder drama en zonder humor.
play

5,8 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
101 Min Frankrijk

“Vandaag is mijn verjaardag en ik zou het fijn vinden als we alleen over vrolijke dingen kunnen praten”. Een familiereünie ter gelegenheid van Andrea’s zeventigste verjaardag verloopt anders dan verwacht. Andrea heeft namelijk geen rekening gehouden met de verrassende komst van haar oudste dochter, de altijd onvoorspelbare Claire. Zij was de afgelopen drie jaar niet in beeld en is vastbesloten terug te krijgen wat haar toekomt, het feestprogramma op te schudden en behoorlijk wat chaos binnen de familie te veroorzaken. Een spel waarbij iedereen naar elkaar kijkt. Wie spreekt de waarheid en wie niet

Alt titel
Happy Birthday
Regie
Cédric Kahn
Cast
Catherine Deneuve, Cédric Kahn, Emmanuelle Bercot, Vincent Macaigne, Luàna Bajrami, Alain Artur, Laetitia Colombani, Raphaël Liot, Satya Dusaugey, Teddy Perrot, Kahina Le Querrec.
Release
24.08.2019
Release NL
24.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Cédric Kahn | Cast: Catherine Deneuve (Andréa), Emmanuelle Bercot (Claire), Vincent Macaigne (Romain), Cédric Kahn (Vincent), Luàna Bajrami (Emma) | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2019

Neem een familiefeest, een na lange tijd naar huis terugkerend familielid en een geheim dat niet bij alle familieleden bekend is, en je hebt alle ingrediënten voor zowel een uiterst klassiek avondje drama als voor je eerste les dramaturgie aan de hand van het werk van Anton Tsjechov. Ook cineast Cédric Kahn kent zijn klassiekers en sluit zich met Fête de Famille aan bij een lange rij grote, heel grote en ook kleinere schrijvers voor hem. Hij stopt een familie in een snelkookpan en kijkt wat er gebeurt.

Kahn eerbiedigt de collega's die hem met een dergelijke familierollercoaster voorgingen. Sterker nog, hij koketteert ermee zoals dat hoort bij dergelijk literair drama. Als hij de zoon en wannabe-regisseur Romain het camerawerk laat uitleggen dat hij wil toepassen in zijn opnames van moeder Andréa's verjaardag die dag, doet dat behoorlijk denken aan de Dogma 95-stijl van het plotgelijke Festen. En als de zwarteschaapdochter Claire onaangekondigd dat grote verjaarsfeest komt opschudden, laat Kahn haar eerst - in bad nota bene - Un Vie van Guy de Mauppassant lezen. Kahn eert en bedankt in Fête de Famille zijn voorgangers voor de aangereikte plotelementen, motieven en invalshoeken. Misschien zelfs een beetje te. .

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Fête de Famille

acties