Onrust in de familie Liefhebber.
play

6,4 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Nederland
96 Min Nederland

De onderlinge relaties van vier volwassen kinderen van de familie Liefhebber komen op scherp te staan als blijkt dat hun vader zijn ziekte heeft verzwegen. Om nader tot elkaar te komen zullen ze de confrontatie met elkaar én zichzelf moeten aangaan, want zelfs onvoorwaardelijke familiebanden hebben hun grenzen.

Alt titel
Shit Happens
Regie
Anna van der Heide
Cast
Jeroen Krabbé, Theo Maassen, Hadewych Minis, Jelka van Houten, Huub Smit, Beppie Melissen, Aiko Beemsterboer, Guy Clemens, Jurgen Delnaet, Bas Keizer, Majd Mardo, Guido Den Broeder, Sanne-Samina Hanssen, Liora Kats.
Release
10.10.2019
Release NL
24.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Anna van der Heide| Cast: Jeroen Krabbé (Jan), Guy Clemens (Kasper), Sanne-Samina Hanssen (Maria), Aiko Beemsterboer (Sanne), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2019

In een notitieboekje staat een handgetekende familiestamboom. Deze is gemaakt door Jan. "Houdt van bloemen!" staat er naast een foto van zijn vrouw Lea gekalkt om dit nooit en te nimmer te vergeten. In dit geheime boekje houdt hij voor zichzelf noodgedwongen de feiten bij: wie hij is en wie zijn familie is, want Jan heeft beginnende alzheimer. En door die Bernlef-achtige hersenschimmen worden ook de andere zwakke plekken van familie Liefhebber duidelijk.

De familie is gezellig groot: vier kinderen plus aanhang en huisdieren. Door al hun drukke Rotterdamse stadslevens leeft het gros van hen langs elkaar heen; met de stroom mee en zonder bemoeienis van de rest. Maar zoals dat zo vaak gaat brengt geestelijke of fysieke narigheid een familie toch weer samen. Toch ondervindt niet alleen Jan moeilijkheden. De familie bestaat namelijk ook nog uit een overambitieuze architect, een ontwortelde dochter die ver weg woont, een chirurg die nog niet verteld heeft dat hij homo is en een andere dochter die plots wordt geconfronteerd met de komst van de biologische vader van haar kind.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De Liefhebbers

acties