Twee mannen zijn via uiteenlopende achtergronden met elkaar verbonden in deze Slowaakse Oscarinzending.
play

6,7 details

  • 113 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Slowakije
  • Tsjechië
  • Oostenrijk
113 Min Slowakije

De tachtigjarige Ali Ungar vindt een boek van een SS-officier, waarin die zijn oorlogsactiviteiten in Slowakije beschrijft. Hij realiseert zich dat de man verantwoordelijk is voor de executie van zijn ouders. Hij gaat op pad om wraak te nemen, maar vindt Georg, de 70-jarige zoon van de SS-officier. Georg is een gepensioneerde leraar die zijn vader zijn hele leven heeft vermeden. Hij wil toch meer over diens verleden weten en biedt Ali Ungar aan om voor hem te tolken. De twee tegenpolen gaan op pad op zoek naar meer informatie over een oorlogstragedie.

Alt titel
Tlmocník
Regie
Martin Sulík
Cast
Peter Simonischek, Jirí Menzel, Zuzana Maurery, Attila Mokos, Judita Hansman, Anita Szvrcsek, Karol Simon, Eva Kramerová, Roman Polácik, Anna Jakab Rakovska, Réka Derzsi, Anikó Varga, Igor Hrabinský, Lubo Burgr.
Release
23.02.2018
Release NL
31.10.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Šulík | Cast: Peter Simonischek (Georg Graubner), Jirí Menzel (Ali Ungár), Zuzana Mauréry (Edita), Eva Kramerová (Berta), Anna Rakovská (Edita), e.a.| Speelduur: 113 minuten | Jaar: 2018

Is het leed van de zoon van een slachtoffer te vergelijken met het leed van de zoon van een dader? De Oostenrijkse onderwijzer Georg, wiens vader als SS-commandant duizenden doden op zijn geweten heeft vindt van wel. De dochter van Joods-Slowaakse vertaler Ali die haar familie is verloren in een concentratiekamp, vindt van niet. De vraag of schuldgevoel valt af te zetten tegen verlies is het centrale thema in de Slowaakse Oscarinzending The Interpreter.

Georg en Ali komen oog in oog te staan als de laatste, met pistool op zak afreist naar Wenen om de SS'er te confronteren met zijn daden die de oude man beschreef in een boek. Maar Georgs vader is niet meer in leven en vader en zoon hebben op een hereniging na een beroerte al veertig jaar geen contact meer gehad. Na een toiletbezoek en een glaasje water druipt Ali af, maar krast nog wel even een hakenkruis op Georgs brievenbus. Hij vermoedt namelijk dat de commandant verantwoordelijk is voor de dood van zijn ouders. Eenmaal in zijn hotel zoekt Georg toch weer contact met Ali.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Interpreter

acties