Bumperkleef

Bumperkleef (2019)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Bumperkleef is een nieuwe thriller geregisseerd en geschreven door Lodewijk Crijns, de regisseur van Met grote blijdschap en Alleen maar nette mensen.

In de film is Hans (Jeroen Spitzenberger) met zijn gezin op weg naar zijn ouders. Omdat ze te laat zijn vertrokken probeert Hans op de snelweg zo snel mogelijk bij zijn ouders aan te komen, maar zo moet hij bumperkleven achter een wit bestelbusje. Als ze na een lange tijd bumperkleven en een verkeersgevecht met het bestelbusje eindelijk het busje weten in te halen krijgt het gezin het idee dat ze gestalkt worden door het bestelbusje. Chauffeur Ed (Willem de Wolf) verwacht namelijk een excuus van Hans, maar wanneer hij dit niet krijgt, probeert hij het gezin bang te maken om te laten zien wie de baas is op de snelweg.

Met deze film proberen ze leuk en realistisch in te spelen op de problemen die tegenwoordig echt op de snelweg gebeuren zoals bumperkleven of files. De film heeft een wat simpel verhaal, maar wel met een paar spannende momenten waar je als kijker net zoals de personages ook onzeker bent over wat er gaat gebeuren. Door bepaalde gebeurtenissen in de film verliest de film helaas wel zijn geloofwaardigheid.
De film is verder ook niet zo origineel, want het lijkt veel op de tv-film Duel uit 1971. Dit is een van de eerste films die door Steven Spielberg is geregisseerd. Spielberg wist deze film wel spannender te maken met hoe de stalkende vrachtwagen er in deze film uitziet, want de voorkant van deze vrachtwagen lijkt op een eng gezicht. In Bumperkleef gaat het slechts om een simpel wit bestelbusje.

Jeroen Spitzenberger en de rest van de cast die zijn gezin spelen, leveren goed en geloofwaardig acteerwerk als mensen die gestalkt worden door een duistere chauffeur die op zijn eigen manier wraak probeert te nemen. Willem de Wolf levert ook goed acteerwerk als de chauffeur, maar soms komt hij wel wat te overdreven over. Hij lijkt ook wat op de schurk Rusty Nail uit de Amerikaanse thriller film serie Joy Ride.