Beats

Beats (2019)

Een Schots stadje is halverwege de jaren negentig in de ban van de illegale ravefeesten.
play

7,1 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigd Koninkrijk
101 Min Verenigd Koninkrijk

1994, Verenigd Koninkrijk. Johnno en Spanner zijn hun leven lang al beste vrienden, maar op de drempel van volwassenheid lijken beide levens opeens een andere richting in te slaan. In hun laatste nacht samen stelen ze geld van Spanners broer en gaan ze op pad richting een illegale rave. Meegevoerd door de anarchie en de roes van het nachtleven, beleven ze een waanzinnige trip om nooit meer te vergeten. Een universeel verhaal over vriendschap, verzet en de kracht van samen sterk staan, op de ritmes van een opzwepende soundtrack.

Regie
Brian Welsh
Cast
Stephen McCole, Laura Fraser, Amy Manson, Neil Leiper, Lorn Macdonald, Kevin Mains, Gemma McElhinney, Kimber Closson, Martin Donaghy, Brian Ferguson, Ryan Fletcher, Rachel Jackson, Ross Mann.
Release
24.01.2019
Release NL
07.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Brian Welsh | Cast: Christian Ortega (Johnno), Lorn McDonald (Spanner), Neil Leiper (Fido), Laura Fraser (Alison), Ryan Fletcher (Billy), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2019

Het zijn de jaren negentig in een arm en troosteloos stadje in Schotland dat luistert naar de naam West Lothian. In de rook van Edinburgh valt er niet veel te beleven, maar beste vrienden Spanner en Johnno hebben elkaar gevonden in de liefde voor de dancemuziek. De overheid voorziet problemen en zint op maatregelen om ravefeesten te verbieden. Elke vorm van muziek met een eentonige repeterende beat dreigt te worden verboden. Dit maakt het bezoeken van een illegale rave voor de twee jongens des te interessanter. .

De twee tieners leven in tegengestelde werelden. Johnno groeit op met een zusje en bemoeizuchtige moeder, die verwacht dat hij elke zondag keurig in de kerk zit. Hij moet zien om te gaan met de nieuwe vriend van zijn moeder, die dienstdoet bij de lokale politie en hem graag de les leest. Het gezin staat op het punt te verhuizen naar een andere stad. Spanner daarentegen groeit op zonder ouders en kijkt in angst op tegen zijn criminele oudere broer die niet veel goeds in de zin heeft.

videotrailers & clips