The Best of Dorien B.
The Best Of Dorien B. toont jammer genoeg niet het beste van Dorien B.
play

6,5 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Drama
  • België
107 Min België

Dorien heeft alles om gelukkig te zijn: een succesvolle man, twee schattige kinderen en een dierenartsenpraktijk vol kleine huisdieren. Maar wanneer ze haar ouders betrapt op jarenlang overspel en haar man wel erg close blijkt te zijn met een collega, begint ze te twijfelen. Een telefoontje met slecht nieuws is de druppel. Ze voelt zich verloren, kan bij niemand terecht. Dorien evalueert haar leven, is dit het dan? The Best of Dorien B. is een dramatische komedie over een vrouw die zichzelf tussen alle gekte door herontdekt.

Regie
Anke Blondé
Cast
Dirk van Dijck, Wine Dierickx, Robrecht Vanden Thoren, Katelijne Verbeke, Jelle De Beule, Peter De Graef, Isabelle van Hecke, Kim Snauwaert, Kristien De Proost, Willem Loobuyck, Lander Minne.
Release
24.01.2019
Release NL
14.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Anke Blondé | Cast: Kim Snauwaert (Dorien), Jelle De Beule (Jeroen), Katelijne Verbeke (moeder Monique), Dirk van Dijck (vader Jos), Robrecht Vanden Thoren (Miguel), Wine Dierickx (Liesbeth), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2019

Een gezelschapsdierenarts ontdekt een knobbeltje in haar borst en weet ineens niet meer zeker of ze het leven leidt dat ze wil leiden. Dorien heeft twee ADHD'ertjes van kinderen, ouders die haar in hun ruzie betrekken en een hoogstwaarschijnlijk overspelige zakkenwasser als echtgenoot. Die zieke borst komt haar niet echt goed uit; zoals een zieke borst niemand goed uit komt. Dorien ís alleman en krijgt dus ook het lijden van alleman.

Dorien is een normaal mens. En zoals elk normaal mens reageert ze abnormaal op het nieuws van een ongezonde borst: ze reageert niet. Ze blijf haar praktijk runnen, haar kinderen gevoed en gekleed naar school brengen en haar rottende huwelijk redden. Ze doet alsof er niets aan de hand is en probeert de kattenhaar waaraan het zwaard boven haar hoofd hangt intact te houden. Zoals bij de meesten lukt dat natuurlijk niet. Het zwaard valt, en zo ook Dorien.

videotrailers & clips