Weinig zoons zijn in staat hun vader te overtreffen; deze documentaire laat zien dat eren al lastig genoeg is.
play

7,5 details

  • 97 Min
  • Documentaire
  • Italië
  • Rusland
  • Zweden
97 Min Italië

Inzichtelijke documentaire over het leven en werk van Andrej Tarkovski, geregisseerd door zijn zoon, Andrej Andrejevitsj Tarkovski. Bijzonder is dat Tarkovski zijn verhaal zelf vertelt, waarbij hij zijn herinneringen, zijn kijk op kunst en zijn ideeën over niets minder dan de betekenis van het menselijk bestaan ​​met ons deelt. Dankzij zeldzame audio-opnamen kun je je onderdompelen in de mysterieuze wereld van Tarkovski's filmisch universum, dat eindelijk voor ons ontsloten wordt.

Regie
Andrey A. Tarkovskiy
Release
30.08.2019
Release NL
28.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrej Tarkovski | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2019

Als een zoon een documentaire over zijn overleden vader maakt is het misschien niet verwonderlijk als het resultaat vol beelden van een gelukkig gezin en voice-overs met stokpaardjes zit. Als deze vader echter een van de belangrijkste cinematografische vernieuwers van de twintigste eeuw is, is dergelijke fotoboekjournalistiek op zijn minst een gemiste kans. Waarschijnlijk doet zoon Andrej Tarkovski zijn vader en invloedrijke cineast Andrej Tarkovski geen eer aan met deze schoolse weergave van een filmmaker die tot dusver ongrijpbaar leek.

Filmregisseur Andrej Tarkovski geniet ook vandaag de dag onder een bepaald publiek een onaantastbare status. Als Sovjet-dissident maakte hij in de jaren zestig en zeventig furore met films die zichzelf los leken te weken van de tijd. De gefilmde tijd, de ervaringstijd van de kijker en de communistische tijd waarin Tarkovski zijn expressionistische films maakte. Vooral dat laatste was olie op het vuur van zowel het Sovjetregime als van de westerse, filmkijkende intellectueel met een in die tijd gezonde sovjetantipathie. Het door Chroesjtsjov verbieden van Tarkovski's debuutspeelfilm De Jeugd van Ivan, waarin hij het leven van een kindsoldaat in de USSR portretteerde, zette hem in het Westen op een voetstuk waar hij tot op de dag van vandaag niet van af te beitelen is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Andrey Tarkovsky. A Cinema Prayer

acties