Ken Loach' aanklacht tegen de flex-economie is aangrijpend, maar ook een tikkeltje te didactisch.
play

7,8 details

  • 101 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • België
101 Min Verenigd Koninkrijk

De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen. Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Regie
Ken Loach
Cast
Micky McGregor, Harriet Ghost, Stephen Clegg, Mark Burns, Linda E Greenwood, Charlie Richmond, Kris Hitchen, Simran Kaur, Vicky Hall.
Release
16.05.2019
Release NL
14.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Ken Loach | Cast: Kris Hitchen (Ricky Turner), Debbie Honeywood (Abby Turner), Rhys Stone (Sebastian Turner), Ross Brewster (Gavin Maloney), Katie Proctor (Lisa Jane Turner e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2019

Waar I, Daniel Blake een felle aanklacht was tegen de bureaucratische hel van de Britse uitkeringsinstanties, richt de socialistische filmmaker Ken Loach zijn pijlen dit keer op de flex-economie. In zijn laatste films viel er ook nog wel eens wat te lachen, maar Sorry We Missed You is een compromisloos protest. Overtuigend en indringend, maar zoals wel vaker bij Loach, ook ietwat eendimensionaal.

Tijdens zijn intakegesprek bij een niet nader genoemd koeriersbedrijf wordt Ricky glashelder uitgelegd hoe het werkt. Je bent je eigen baas. Je werkt niet vóór ze, maar mét ze. Je bepaalt zelf welke diensten je wilt draaien en welke niet en je krijgt betaald per afgeleverd pakket. Werk je veel, dan verdien je veel. Simpel, transparant en eerlijk. Het enige dat Ricky nog even moet doen, is een busje aanschaffen. Huren kan ook, maar hier rekent het bedrijf stevige tarieven voor.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Sorry We Missed You

acties