Fascinerende documentaire over de wonderlijke wereld van het showworstelen in Nederland.
play

7,7 details

  • 70 Min
  • Documentaire
  • Nederland
70 Min Nederland

Ring of Dreams van Willem Baptist geeft een ontroerend en bij vlagen komisch kijkje achter de schermen van showworstelen in Nederland, waar jongens en meiden vechten voor hun dromen, en proberen te ontsnappen aan hun dagelijkse levens.

Regie
Willem Baptist
Cast
Emil Sitoci, Jurn Simmons.
Release
10.04.2019
Release NL
14.11.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Willem Baptist | Cast: Tengkwa, Emil Sitoci, Christian Ace, UFO Joe, El Chico, e.a. (als henzelf) | Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2019

Showworstelen is een gewelddadige sport, maar bovenal theater. Griekse tragedie zelfs, volgens worstelaar Tengkwa. Tenminste, dat zegt hij tegen een groep leerlingen die hij traint om net als hem showworstelaar te worden. Of 'pro-wrestlers', want de theatersport in zijn huidige vorm is vooral geïnspireerd op de Amerikaanse variant die mateloos populair werd in de jaren tachtig van de vorige eeuw. In Nederland werd het nooit echt groot, maar er is wel degelijk een Nederlandse showworstelwereld waarin worstelaars hun dromen najagen. Willem Baptists documentaire Ring of Dreams volgt Tengkwa en zijn leerlingen in hun poging hun droom te verwezenlijken.

Willem Baptist maakte Ring of Dreams omdat hij als tiener fan was van Amerikaans showworstelen. Kort voordat hij met de film begon, woonde hij een Nederlandse show bij. Het deed hem realiseren dat hij inmiddels cynischer en pragmatischer was geworden. In de jongens in de ring zag hij de durf om te dromen en lak te hebben aan wat de buitenwereld van je denkt. Het inspireerde hem ontzettend.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ring of Dreams

acties