The Third Wife
Prachtig gefilmd kostuumdrama over een tienerbruid die de derde vrouw van een rijke man wordt.
play

6,8 details

  • 96 Min
  • Drama
  • Vietnam
96 Min Vietnam

Hoewel May slechts 14 jaar oud is, wordt ze gekozen als de derde vrouw van een rijke grootgrondbezitter. Haar nieuwe huis lijkt idyllisch, ze is de favoriet van haar man en ze wordt al snel zwanger van het gewenste mannelijke nageslacht. Maar de problemen zijn in aantocht: als ze getuige is van een verboden ontmoeting, lokt dit een stroom van tegenslagen uit.

Regie
Ash Mayfair
Cast
Tran Nu Yên-Khê, Nhu Quynh Nguyen, Long Le Vu, Lam Thanh My, Trung Anh, Thi Huyen Nguyen.
Release
07.09.2018
Release NL
21.11.2019
Release DVD
28.04.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Ash Mayfair | Cast: Nguyen Phuong Tra My (May), Tran Nu Yên-Khê (Ha), Hong Chuong Nguyen (Ong Ba), Long Le Vu (Hung), Mai Thu Huong Maya (Xuan), Nhu Quynh Nguyen (Ba Lao), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2018

Het patriarchaat is een gevangenis voor iedereen. Zowel mannen als vrouwen worden in een keurslijf gedwongen om bepaalde rollen te vervullen. Zeker als het patriarchaat zich manifesteert in de vorm van een strakke familiehiërarchie, waarin het mannelijk familiehoofd beslist over het lot van anderen en hen liefde, levenskeuzes en een stuk menselijkheid ontneemt. De Vietnamese debuutfilm van Ash Mayfair, het adembenemend mooi gefilmde The Third Wife, toont dit alles sterk aan.

Er is gelukkig af en toe een sprankje hoop voor de mensheid, ook in dit verstikkende systeem dat met regels en rituelen het hele leven bepaalt. May wordt in het negentiende-eeuwse Vietnam de derde vrouw van een rijke landeigenaar. Ze is pas veertien. Haar ontmaagding op haar huwelijksnacht begint met het opzuigen van een bolletje eigeel van haar buik, het begin van de rituelen. Haar twee oudere 'zussen', de eerste twee vrouwen, bekijken haar komst meewarig aan maar omarmen haar al snel - ze zaten immers ooit in hetzelfde schuitje.

videotrailers & clips