Brazilië in de jaren vijftig: twee zussen leven decennialang gescheiden maar praktisch om de hoek van elkaar.
play

6,8 details

  • 139 Min
  • Drama
  • Brazilië
  • Duitsland
139 Min Brazilië

Rio de Janeiro, 1950. Eurí­dice en Guida zijn twee onafscheidelijke zussen die thuis wonen bij hun conservatieve ouders. Terwijl ze opgroeien met de strikte regels van hun vader koesteren ze allebei grootse dromen: de getalenteerde Eurídice fantaseert over een carrière als pianiste, de avontuurlijke Guida hoopt de ware liefde te vinden. Na een onverwachte, dramatische gebeurtenis worden de zussen gescheiden en verliezen ze elkaar uit het oog. Terwijl de jaren verstrijken, bouwen ze een eigen leven op. Maar in de tijd dat ze beiden hun dromen najagen, geven ze nooit de hoop op elkaar terug te vinden.

Alt titel
Invisible Life
Regie
Karim Ainouz
Cast
Fernanda Montenegro, Flavio Bauraqui, Marcio Vito, Antonio Fonseca, Gregório Duvivier, Carol Duarte, Julia Stockler, Flávia Gusmão, Nikolas Antunes, Gillray Coutinho, Maria Manoella, Cristina Pereira, Bárbara Santos.
Release
20.05.2019
Release NL
05.12.2019
Release DVD
01.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Karim Aïnouz | Cast: Carol Duarte (Eurídice), Julia Stockler (Guida), Flávia Gusmão (Ana), António Fonseca (Manoel), Nikolas Antunes (Yorgos), Maria Manoella (Zélia), Gregório Duvivier (Antenor), e.a.| Speelduur: 139 minuten | Jaar: 2019

Zonder nou meteen in generalisaties te vervallen: Zuid-Amerikanen houden wel van een beetje melodrama. Spil hierbij is vaak de familieband die naast een boel liefde ook veel ellende kan opleveren. De Braziliaanse zussen Eurídice en Guida Gusmão zijn elkaars tegenpolen, maar kunnen tegelijkertijd niet zonder elkaar. En dat is nu precies het lot dat voor hen in het verschiet ligt: een groot deel van hun leven moeten ze het zonder elkaar stellen.

De meiden wonen samen met hun ouders in het Rio de Janeiro van de jaren vijftig. Het bakkersgezin heeft het relatief goed. Eurídice is een getalenteerd pianiste en zou het liefst naar het conservatorium in het verre Wenen willen. Guida is een stuk minder gedisciplineerd en bovendien flink losbandig. Ze weet dan ook de toorn van met name haar vader op te roepen als ze een Griekse zeeman aan de haak slaat. Ze vertrekt met haar nieuwe lief op de boot naar Europa.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Invisible Life of Euridice Gusmao

acties