Deerskin (2019)

Georges maakt de blits met zijn hertenleren jasje. In werkelijkheid draait hij door in deze absurde Franse zwarte komedie.
play

6,8 details

  • 77 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Frankrijk
77 Min Frankrijk

Georges raakt volledig in de ban van zijn net verworven hertenleren jas die alle andere jassen van iedereen op de hele wereld overbodig maakt. Met de aanschaf van dit unieke kledingstuk krijgt hij van de vorige eigenaar een kleine camcorder cadeau, waarna Georges zich voor gaat doen als filmmaker. Met hulp van barvrouw Denise, die in haar vrije tijd films monteert, begint hij aan een bizarre missie. Er ontstaat een absurde driehoeksverhouding tussen Georges, Denise en de jas.

Alt titel
Le daim
Regie
Quentin Dupieux
Cast
Jean Dujardin, Adele Haenel, Albert Delpy, Caroline Piette, Marie Bunel, Youssef Hajdi, Coralie Russier, Stéphane Jobert, Maryne Cayon, Géraldine Schitter, Simon Thomas, Pierre Gommé, Panayotis Pascot, Laurent Nicolas.
Release
15.05.2019
Release NL
19.12.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Quentin Dupieux | Cast: Jean Dujardin (Georges), Adèle Haenel (Denise), Albert Delpy (Monsieur B.), Coralie Russier (buurvrouw), e.a. | Speelduur: 77 minuten | Jaar: 2019

De term 'cool' doet het geweldige hertenleren jasje dat de zonderlinge Georges bij een boer in de bergen op de kop heeft getikt geen recht. Hij spreekt liever van de 'geweldige stijl' die hij erop nahoudt. Nog compleet met de originele franje heeft hij er ruim zevenduizend euro voor neergelegd. Als kers op de taart heeft de oude man Georges ook nog een analoge videocamera cadeau gedaan, maar meer uit ongeloof dat iemand zo veel geld over heeft voor een oud jasje. In het bergdorp waar Georges zich ophoudt zal iedereen weten dat hij een nieuw jasje heeft. Liever nog ziet de man dat niemand nog een jas aan heeft; de opdracht wordt hem ingegeven door, jawel, het jack zelf.

De man is namelijk zo verguld met zijn aankoop dat hij gesprekken begint te voeren met het kledingstuk. Tegenover lokale barvrouw Denise hangt hij het verhaal op dat hij een filmmaker is en zijn crew vastzit op een gletsjer in Siberië. De jonge vrouw is een amateurfilmbewerker en kan hem op weg helpen met het monteren van Georges' film. Omdat de zelfverklaarde cineast zijn producent maar niet te pakken krijgt zit hij wel om cash verlegen. De eigenaar van het aftandse hotel waar hij verblijft houdt hij tevreden met een gouden ring als onderpand en Denise holt voor hem naar de pinautomaat met het vooruitzicht aan zijn film te mogen werken.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Deerskin

acties