Steengoede prequel laat zien hoe onschuldige burgers met huid en haar worden verslonden door een totalitair regime.
play

6,5 details

  • 157 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Drama
  • Verenigde Staten
157 Min Verenigde Staten

Een jonge Coriolanus Snow is de laatste hoop van zijn uit de gratie geraakte familie. Om het voortbestaan van de ooit zo machtige familie in het Capitool te redden, wordt Snow - met tegenzin - mentor van Lucy Gray Baird, een tribuut uit het arme district 12. Lucy Gray weet het publiek van Panem te betoveren met haar charmes en Snow ziet hierin een kans om hun lot te veranderen. Hij zet alles waar hij zo hard voor heeft gewerkt op het spel en weet samen met Lucy Gray het tij in hun voordeel te keren. Terwijl Snow in gevecht is met zowel zijn goede als kwade instinct, verkeert hij in een race tegen de klok om te overleven en zal uiteindelijk blijken of hij zelf een songbird of een snake is.

Regie
Francis Lawrence
Cast
Viola Davis, Peter Dinklage, Rachel Zegler, Jason Schwartzman, Burn Gorman, Fionnula Flanagan, Clemens Schick, Josh Andrés Rivera, Hunter Schafer, Flora Thiemann, George Somner, Tom Blyth, Max Raphael, Ashley Liao, Knox Gibson, Kjell Brutscheidt, Isobel Jesper Jones, Amélie Hoeferle, Dexter Sol Ansell, Dakota Shapiro, Sofia Sanchez, Rosa Gotzler, Ayomide Adegun, Athena Strates, Florian Burgkart, Aaron Finn Schultz, Joshua Kantara, Mekyas Mulugeta, Kaitlyn Akinpelumi.
Release
15.11.2023
Release NL
16.11.2023

Filmtotaal Recensie

Regie: Francis Lawrence | Scenario: Michael Lesslie, Michael Arndt | Cast: Rachel Zegler (Lucy Gray Baird), Tom Blyth (Coriolanus Snow), Viola Davis (Dr. Volumnia Gaul), Josh Andres Rivera (Sejanus Plinth, Peter Dinklage (Dean Casta Highbottom) e.a. | Speelduur: 157 minuten | Jaar: 2013

Na het bloedstollende verhaal van verzetsstrijder Katniss Everdeen in The Hunger Games-reeks is er nu de gelijknamige boekverfilming van het verhaal dat voorafging: The Ballad of Songbirds and Snakes. Prequels en sequels beloven vaak niet veel goeds omdat ze een franchise die eigenlijk al compleet is verder uitmelken en verhalen onnodig verlengen. The Ballad of Songbirds and Snakes is echter een steengoede, geslaagde film geworden die in zijn eigen recht staat.

Het gekozen perspectief is interessant, want The Ballad of Songbirds and Snakes is in essentie een oorsprongsverhaal van de slechterik. Het draait om een jonge Coriolanus, die later de giftige president Snow van Panem en de ultieme antagonist in The Hunger Games zal worden. We treffen hem in een door oorlog geteisterde en stalinistisch ogende stad aan, als een student van goede komaf. Hoewel zijn vader een belangrijke machthebber was, is hij als burger compleet overgeleverd aan de grillen van de heersers van Panem.

videotrailers & clips

alle artikelen (32)

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes

acties