Wendy (2020)

Alweer Peter Pan? Niet helemaal, en dat is daadwerkelijk een plezier om naar te kijken.
play

5,6 details

  • Drama
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
Verenigde Staten

Wendy en Angela zijn kinderen die deel uitmaken van een gemeenschap op een mysterieus eiland. Op deze plek zijn alle inwoners vrij van veroudering en het concept tijd. De twee meisjes, met elk een andere achtergrond, pogen om hun vrijheid en zorgeloze leven te behouden wanneer ze het pad naar volwassenheid bewandelen.

Regie
Benh Zeitlin
Cast
Shay Walker, Stephanie Lynn Wilson, Tommie Lynn Milazzo.
Release
28.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Benh Zeitlin | Scenario: Benh Zeitlin en Eliza Zeitlin | Cast: Devin France (Wendy), Yashua Mack (Peter), Gage Naquin (Douglas), Gavin Naquin (James), Ahmad Cage (Sweet Heavy), Krzysztof Meyn (Thomas), Romyri Ross (Cudjoe Head), Lowell Landes (Buzzo), Kevin Pugh (Oude James), Shay Walker (Angie Darling), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2020

Wendy wordt samen met haar twee broers door Peter meegenomen naar een magische plek, ver weg, waar niemand ooit oud wordt. Klinkt bekend? Uiteraard, maar de magisch-realistische film Wendy ziet er een stuk minder bekend uit dan je na die summiere beschrijving verwacht. Het is de opvolger van de voor vier Oscars genomineerde verrassing van 2012, Beasts of the Southern Wild van regisseur Benh Zeitlin. Verwacht qua toon iets in datzelfde straatje.

Een andere manier om het plot te beschrijven is als volgt. Wendy Darling groeit met haar twee oudere tweelingbroers op in het Amerikaanse eettentje van haar alleenstaande moeder. Ze wonen in zo'n gehucht in het Amerikaanse zuiden waar, als je ook maar iets van je leven wilt maken, je beter kunt wegvluchten. Wendy doet dat ook in zekere zin, in haar eigen fantasiewereld. Op een dag ziet ze een jongetje op de dagelijks voorbij denderende nachttrein. Zit hij er echt of niet? Maakt niet uit, Wendy springt aan boord, gevolgd door haar twee broers James en Doug. En wat volgt is een eigentijdse en geamerikaniseerde variant op de 'Peter Pan'-mythe.

videotrailers & clips