Echo (2019)

Echo is een ode aan zowel IJsland als de IJslandse film.
play

7,3 details

  • 79 Min
  • Drama
  • IJsland
  • Frankrijk
  • Zwitserland
79 Min IJsland

Een menselijke eindejaarsfilm uit IJsland. Terwijl de mensen zich opmaken voor de feestdagen, valt een bijzondere stemming over het eiland. Iedereen lijkt opgewonden of nerveus. Sommigen zijn alleen, anderen komen bij elkaar. Middenin het land staat een boerderij in brand. Op en school spelen de kinderen het kerstverhaal. Een mens wordt geboren, een ander begraven. In een museum maakt een moeder ruzie met haar ex-man. In 56 ogenschijnlijk onverbonden scenes schetst Echo een warm portret van een moderne samenleving en diens bewoners, met hun emoties, hun behoeftes, maar bovenal hun menselijkheid.

Regie
Rúnar Rúnarsson
Cast
Sif Arnarsdóttir, Finnur Arnar Arnarson, Jon Magnus Arnarsson, Bent Kingo Andersen, Bragi Arnason.
Release
11.08.2019
Release NL
12.12.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Rúnar Rúnarsson | Cast: de inwoners van IJsland (alle 'honderd' bij naam genoemd op imdb), e.a. | Speelduur: 79 minuten | Jaar: 2019

Het einde van het jaar staat voor de deur. Dat betekent ook in IJsland kerst en vuurwerk. Een periode van terugblikken en hoop. We overdenken onze hoogte- en dieptepunten en aan de hand van universele beelden vormen we de hoop voor het komende. Rúnar Rúnarsson erkent dit wereldse, geruststellende ritueel met zesenvijftig scènes van het IJslandse leven rond de jaarwisseling.

De slachterij komt voorbij, de zonnebankstudio, de schoolklas, de kerk, de autowasstraat en de bouwplaats. Het is een uitdaging een setting te verzinnen die niet in Echo is opgenomen. En in alle zesenvijftig vignetten zien we mensen: badderend in dat buitenzwembad, half onder die zonnebank met moeder bellend, en de deksel van een lijkenkist lichtend in de kerk. En we zien de mensen ook in hun woningen; zich voorbereidend op, of al zittend aan een kersttafel. Echo toont wat je het echte leven zou kunnen noemen.

videotrailers & clips