Antebellum

Antebellum (2020)

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

Antebellum is een nieuwe horror thriller geregisseerd, geschreven en deels geproduceerd door Gerard Bush en Christopher Renze. Dit is pas hun eerste echte bioscoopfilm die ze samen hebben geregisseerd. Hiervoor hebben ze meer korte filmpjes gemaakt en dan vooral muziek videoclips.

De film gaat over de succesvolle schrijfster Veronica Henley (Janelle Monáe). Ze wordt met haar succes geconfronteerd door de wereld. Ze moet de strijd aan gaan tegen het duistere verleden en hieraan zie te ontsnappen voor het te laat is.

Dat dit de eerste bioscoopfilm is die Gerard Bush en Christopher Renze hebben gemaakt, valt aan de film terug te zien. De film lijkt met een duidelijk begin te beginnen, maar wordt door plottwisten die later in de film naar voren komen alleen maar rommeliger en onduidelijker. Het verhaal van de film lijkt wat op een aangepaste, gekopieerde versie van het verhaal van de film Get Out. De paar kleine horror aspecten van de film lijken dan weer uit de film The Shining gekopieerd te zijn. De filmposter van deze film komt zelfs wat gekopieerd over van de filmposter van The Silence of the Lambs.

Ondanks dat de film geen origineel verhaal heeft, proberen ze er wel een goed bericht in te verwerken dat inspeelt op de actualiteit van Black Lives Matter. Dit bericht was wel beter overgekomen met een duidelijker script. Voor een betere film die op dezelfde actualiteit inspeelt, kun je beter Get Out terugkijken. In plaats van een enge horror film komt de film ook meer over als een heftige thriller met geschiedenis over het racisme van slavernij en hoe racisme nu nog steeds een probleem in de wereld is.

Door het rommelige script leveren de meest van de cast verder ook geen bijzonder acteerwerk en hebben ze allemaal in andere films wel eens beter geacteerd dankzij een duidelijker scripts van deze andere films.