Antebellum

Antebellum (2020)

Een slavin tijdens de Burgeroorlog en een schrijfster in hedendaags Amerika. Wat is het verband tussen de twee?
play

5,2 details

  • 105 Min
  • Thriller
  • Horror
  • Verenigde Staten
105 Min Verenigde Staten

Succesvol schrijfster Veronica Henley (Janelle Monáe) zit gevangen in een gruwelijke werkelijkheid. Ze moet de confrontatie aangaan met het duistere verleden en het mysterie ontraadselen, voor het te laat is...

Regie
Gerard Bush
Christopher Renz
Cast
Jena Malone, Jack Huston, Devyn A. Tyler, Tongai Arnold Chirisa, Eric Lange, Marque Richardson II, Gabourey Sidibe, Kiersey Clemons, Janelle Monáe, Robert Aramayo, Lily Cowles, Choppy Guillotte, Caroline Cole, T.C. Matherne, Lyle Brocato, Bernard Hocke, Arabella Landrum, Achok Majak, Dayna Schaaf.
Release
02.09.2020
Release NL
10.09.2020
Release DVD
27.01.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Gerard Bush, Christopher Renz | Scenario: Gerard Bush, Christopher Renz | Cast: Janelle Monáe (Veronica/Eden), Jena Malone (Elizabeth), Jack Huston (Captain Jasper), Kiersey Clemons (Julia), Tongayi Chirisa (Eli), Eric Lange (Hij), Gabourey Sidibe (Dawn), Marque Richardson (Nick), Robert Aramayo (Daniel), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2020

Eden is een slavin op een katoenplantage die met extra harde hand wordt gerund door het Geconfedereerde leger. Veronica is een activistische socioloog en schrijfster die racisme bevecht in het Amerika van nu. Beiden worden gespeeld door Janelle Monáe, de veelal bekroonde zangeres die ook al te zien was in filmtoppers zoals Moonlight en Hidden Figures. Dit is haar eerste hoofdrol. Lukt het haar om van deze twee personages één geheel te maken in het zeer intrigerende Antebellum? Wed maar dat haar dat lukt.

De film is opgedeeld in drie segmenten: toen, nu en het slotstuk waarin de beide periodes op een zekere manier met elkaar vervlochten raken. Maar hoe en wat kan omwille van de filmbeleving even beter in het midden worden gelaten. Ook het genre is lastig bespreekbaar. Is dit horror? De marketingcampagne doet helemaal denken van wel, maar psychologische thriller is misschien beter op zijn plek. Als je volledig wilt zijn, kun je spreken van een mysterie, met elementen van historisch drama, sociaal-realisme en een vleugje kitsch. En inderdaad, een aantal elementen horror.

alle artikelen (4)

Antebellum Nieuwsberichten