nu in de bioscoop

King of the Cruise (2019)

Wie nog een majestueuze cruise wil boeken deze feestdagen, krijgt met deze docu een unieke kans.
play

7,4 details

  • 74 Min
  • Documentaire
  • Nederland
74 Min Nederland

Een rijke en extravagante Schotse Baron brengt zijn tijd door op luxe cruise schepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hard werkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro-gemeenschap die aantrekkelijk is voor sommigen, en afstotelijk voor anderen. King of the Cruise volgt Baron Ronald Busch Reisinger van Inneryne op een van zijn vele decadente vakantie cruises. De Baron is op het eerste gezicht een bombastische man. Hij schept op over zijn status en extravagante levensverhalen, terwijl hij met zijn schotse kilt en koninklijke cape over het dek paradeert. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning en validatie.

Regie
Sophie Dros
Release
22.11.2019
Release NL
12.12.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Sophie Dros | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2019

Stel dat de gemeente waar je woont een eigenaar had. Dat de burgemeester niet alleen de leiding had, maar al het land had geërfd en dus bezat. Precies dat is het beroep van Ronnie Reisinger. Baron Ronald Reisinger, zoals hij zichzelf graag voorstelt. Als het even kan getooid in een klassiek Schotse kilt en nertsenmantel - zijn baronie bevindt zich namelijk in Schotland. Dit vertelt Ronnie althans met een dik Amerikaans accent aan iedereen die het wil horen en aan iedereen die het niet wil horen. Zijn kasteel tijdens deze film is het toppunt van kitscherige duurdoenerij: een cruiseschip in de Cariben.

Documentairemaakster Sophie Dros volgt deze bejaarde reus, wiens corpulentie alleen wordt overtroffen door zijn excentriciteit, gedurende de oceaancruise die hij maakt. Van het monsteren en de welkomstbriefing in het begin, tot het terug in de koffer proppen van de rode bontmantel voor het weer van boord gaan. Alles wordt vastgelegd. En niet alleen van Ronald Reisinger zelf; voor het hele cruiseschip heeft Dros carte blanche gekregen. Opmerkelijk wellicht, gezien de uitgestreken en gelikte shots van neonverlichting, gokkasten en dikke tapijten toch niet direct een reclamefilmpje voor de rederij vormen.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"King of the Cruise" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

King of the Cruise

acties