The Assistant (2019)

Een inzichtelijke kijk in de zwijgcultuur die de Harvey Weinsteins van deze wereld in het zadel hielden.
play

7,0 details

  • 87 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
87 Min Verenigde Staten

Julia Garner (Ozark, The Americans) speelt de net afgestudeerde Jane, die haar schulden wil afbetalen en de filmindustrie binnen probeert te komen door de assistente te worden van de machtige filmmagnaat Wilcock (Matthew Macfadyen). In de loop van één werkdag begint Jane te beseffen wat er allemaal voor misselijkmakende dingen om haar heen gebeuren en ze besluit iets te doen aan dit vreselijke onrecht.

Regie
Kitty Green
Cast
Matthew Macfadyen, Julia Garner, Dagmara Dominczyk, Noah Robbins, Purva Bedi, Alexander Chaplin, Daoud Heidami, Lou Martini Jr., Anthony Torn, Makenzie Leigh, Jonny Orsini, Clara Wong, Kristine Froseth, Bregje Heinen, Juliana Canfield, Devon Caraway, Stéphanye Dussud, Owen Holland, Rory Kulz, Migs Govea, Ben Maters, Genny Lis Padilla.
Release
30.08.2019
Release NL
19.11.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Kitty Green | Scenario: Kitty Green | Cast: Julia Garner (Jane), Matthew Macfadyen (Wilcock), Kristine Froseth (Sienna), Noah Robbins (Male Assistant 1), Jon Orsini (Male Assistant 2), e.a. | Speelduur: 87 minuten | Jaar: 2019

The Assistant werkt het best wanneer je er zo blind mogelijk instapt. Niet vanwege grote plotonthullingen, maar simpelweg omdat de film slechts stukje bij beetje prijsgeeft waar hij over gaat. Aangezien het echter vrij lastig is een film te bespreken zonder ergens op in te kunnen gaan, is het lezen van de rest van deze recensie op eigen risico. Thematisch draait de film om het dichtgeslibde systeem dat in 2017 resulteerde in talloze #MeToo-ontboezemingen, wat voor zowel de kijker als de hoofdpersoon een verrassing is. Er wordt namelijk niet bepaald gestrooid met hints, al draait het verhaal wel degelijk om de details.

De film beslaat een volledige werkdag van een jonge vrouw die werkzaam is in een New Yorks kantoorgebouw, waar ze in alle vroegte als eerste op haar werkplek arriveert en uiteindelijk als laatste zal vertrekken. Geen ongebruikelijke dag voor haar. Wanneer zij aan een collega vraagt hoe zijn weekend was, stelt hij haar dezelfde vraag. Haar antwoord: "Ik was hier." Het moge duidelijk zijn dat haar werk haar geen privéleven toestaat. Het werk in kwestie is echter een samenraapsel van taken waar haar meerderen zich te goed voor voelen: van het regelen van taxi's en het bestellen van de lunch tot het doen van de afwas en flesjes water klaarzetten voor een vergadering. Allerlei ondankbaar werk waarvoor ze eigenlijk overgekwalificeerd is.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Assistant

acties