Belle Epoque

Belle Epoque (2019)

Franse tijdreizigersromkom is vermakelijk maar ook ietwat vermoeiend.
play

7,4 details

  • 115 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Frankrijk
115 Min Frankrijk

Het leven van zestiger Victor raakt ontregeld wanneer succesvol zakenman Antoine hem kennis laat maken met een nieuwe en unieke manier van entertainment. Antoines bedrijf biedt zijn cliënten namelijk de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan, naar een moment naar keuze. Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, de week waarin hij zijn grote liefde voor het eerste ontmoette, veertig jaar eerder…

Regie
Nicolas Bedos
Cast
Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Denis Podalydès, Fanny Ardant, Pierre Arditi, Lizzie Brocheré, François Vincentelli, Christiane Millet, Michaël Cohen, Bruno Raffaelli, Thomas Scimeca, Cédric Zimmerlin, Doria Tillier, Bertrand Poncet, Jeanne Arènes.
Release
20.05.2019
Release NL
02.01.2020
Release DVD
08.07.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Nicolas Bedos | Scenario: Nicolas Bedos | Cast: Daniel Auteuil (Victor), Guillaume Canet (Antoine), Doria Tillier (Margot), Fanny Ardant (Marianne), Pierre Arditi (Pierre) e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2019

Een stelletje edellieden uit de pruikentijd zit zich vol te schransen aan een weelderig gedekte tafel. Er wordt gelachen, gezopen en gebrald. Een donkere lakei bedient het gezelschap, waarop één van de gasten vraagt hoe dat nou bevalt, 'zo'n neger'. Dan wordt het tafereel opeens ruw verstoord door een binnenstormend politieteam dat het hele gezelschap aan flarden schiet. Waar kijken we in godsnaam naar?

We kijken naar een historische re-enscenering. Zakenman Antoine en zijn bedrijf 'Tijdreizigers' bieden een extravagante service aan. Voor een flinke som geld kun je je wildste historische dromen uitleven in een minutieus samengesteld decor inclusief acteurs. Victor, een uitgebluste cartoonist met een hang naar het verleden, is pas door zijn vrouw Marianne het huis uitgesmeten als hij een uitnodiging ontvangt van Antoine. Welke dag hij het liefst wil herbeleven? 16 mei 1974, de dag waarop hij Marianne leerde kennen in een cafeetje in Parijs. Een uitgebreid voorgesprek volgt; om de beleving zo natuurgetrouw mogelijk te maken, moet Victor zoveel mogelijk details beschrijven. Welk accent had de barman? Welk liedje speelde de muzikant in de hoek?

videotrailers & clips