Il Traditore (2019)

The True Story About The Man Who Brought Down The Mafia

Enerverende gangsterfilm over de belangrijkste getuige tegen de Siciliaanse maffia.
play

6,8 details

  • 145 Min
  • Biografie
  • Misdaad
  • Drama
  • Italië
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Brazilië
145 Min Italië

Begin jaren '80 blijkt de vrede binnen de Siciliaanse maffia, de Cosa Nostra, van korte duur. Tommaso Buscetta, een hooggeplaatst lid van de Cosa Nostra duikt onder in Brazilië. Intussen worden zijn vertrouwelingen één voor één vermoord. Wanneer Buscetta opgepakt wordt en uitgeleverd aan Italië, neemt hij een beslissing die de geschiedenis zal veranderen: hij zal als eerste de omertà (zwijgplicht) doorbreken. Il traditore vertelt het waargebeurde verhaal achter het Maxi-proces (1986-1992) tegen de maffia in Palermo.

Alt titel
The Traitor
Regie
Marco Bellocchio
Cast
Luigi Lo Cascio, Pierfrancesco Favino, Fausto Russo Alesi, Bruno Cariello, Bebo Storti, Giovanni Calcagno, Vincenzo Pirrotta, Fabrizio Ferracane, Maria Fernanda Cândido, Goffredo Maria Bruno, Nicola Calì, Paride Cicirello, Elia Schilton, Alessio Praticò.
Release
23.05.2019
Release NL
16.01.2020
Release DVD
15.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Marco Bellocchio | Scenario: Marco Bellocchio, Valia Santella, Ludovica Rampoldi, Francesco Piccolo | Cast: Pierfrancesco Favino (Tommaso Buscetta), Fausto Russo Alesi (Giovanni Falcone), Maria Fernanda Cândido (Maria Cristina de Almeida Guimarães), Nicola Calì (Totò Riina), e.a. | Speelduur: 145 minuten | Jaar: 2019

De maffia blijft tot de verbeelding spreken. Van de Siciliaanse Cosa Nostra, tot de Amerikaanse variant, tot de Japanse yakuza en de Chinese triades, er zijn ontelbare films over gemaakt. Over fictieve figuren en echte personen. De dramatiek is inherent aan het leven van de maffioso en een dankbaar onderwerp voor filmmakers. Marco Bellocchio's Il Traditore past daarmee in een lange traditie. Toch is zijn film anders. Niet in de laatste plaats doordat zijn onderwerp de man is die de Siciliaanse maffia met zijn getuigenis een haast fatale klap toebracht: Tommaso Buscetta.

Buscetta was zelf een maffioso die een lange carrière genoot in de criminele onderwereld van zowel Italië als Brazilië. Beide landen heeft hij meerdere malen moeten ontvluchtten, vanwege allerlei soorten misdaad totdat hij uiteindelijk onder een valse naam met een nieuw gezicht in Brazilië lijkt te kunnen settelen. Maar dan wordt zijn halve familie in Sicilië uitgemoord, terwijl hijzelf door de Braziliaanse autoriteiten wordt opgepakt en aan de Italiaanse wordt uitgeleverd. Daar komt hij, na een mislukte zelfmoordpoging en gedesillusioneerd over de maffia en de 'mannen van eer', in aanraking met de antimaffiarechter Giovanni Falcone. Hij besluit voor hem te getuigen tegen zijn voormalige collega's.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Il Traditore

acties