Goldie (2019)

Sam de Jong zet na zijn gelauwerde debuut Prins opnieuw een knellende en knetterende film neer.
play

6,3 details

  • 88 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
88 Min Verenigde Staten

De 18-jarige Goldie woont in New York en droomt ervan door te breken in de entertainment business door als hiphop-danseres te verschijnen in een videoclip. Ze wil hiermee geld verdienen om haar minderjarige zusjes uit de klauwen van de jeugdzorg te houden nadat hun moeder is opgepakt. De weg naar het gedroomde succes is vol tegenslagen maar de eigenzinnige Goldie laat zich daardoor niet uit het veld slaan.

Regie
Sam de Jong
Cast
Gbenga Akinnagbe, Danny Hoch, Edwina Findley, Marsha Stephanie Blake, Khris Davis, Thaddeus Daniels, Slick Woods, George Sample III, Jazmyn C Dorsey, Donovan Pierre Coleman, Ito Aghayere, ASAP Ferg.
Release
10.02.2019
Release NL
16.01.2020
Release DVD
20.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam de Jong | Scenario: Sam de Jong | Cast: Slick Woods (Goldie), Gbenga Akinnagbe (Richard), Danny Hoch (Frank), Marsha Stephanie Blake (Carol), Khris Davis (Jay), Edwina Findley Dicerkson (Janet), Jose Rodiguez (Jose), e.a. | Speelduur: 88 minuten | Jaar: 2020

Een beklijvend aspect van het spraakmakende Joker was de wisselwerking tussen karakter en kostuum. Het oorsprongsverhaal van kinderclown tot destructiejoker omvatte een fascinerende worsteling met de juiste kledingkeuze. Was het 's ochtends voor je kledingkast staan al nooit een pretje, dan heeft Todd Phillips' vigilantefilm de keuze vooral niet lichter gemaakt. Voor je het weet maken die zwart-roze sneakers die je graag aan zou trekken het wildebeest in je wakker. Wannabe-superster Goldie is de zachtaardige The Bronx-versie van de r├╝cksichtsloze Gotham City-Joker.

Ook Goldie is wie ze is dankzij haar plek in een wrede, onbarmhartige maatschappij. Haar ultieme kostuum is niet een paars of knalrood driedelig pak, maar een gigantische gouden bontjas. Net als in Joker zijn in Goldie een opvallende haarkleur en gestifte lippen onontbeerlijk. En net als in Joker blijkt het gekozen kostuum niet het eindstation, maar de naar buiten geperste ontwikkeling van een weerbarstig en weergaloos personage. Een personage dat zich niet laat vangen in een cocon van middelmatigheid.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Goldie

acties