Een persoonlijk, actueel en zéér urgent plattelandsdrama van Franse makelij.
play

6,9 details

  • 103 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • België
103 Min Frankrijk

Het leven lacht Pierre Jarjeau (Guillaume Canet, Le grand bain, Doubles vies) tegemoet. Na een avontuur als cowboy in Wyoming keert hij terug naar huis, klaar om met zijn verloofde Claire (Veerle Baetens, The Broken circle Breakdown) het boerenbedrijf van zijn ouders over te nemen. Twintig jaar later hebben de boerderij en het gezin zich uitgebreid, maar staat het water Pierre aan de lippen. Au nom de la terre (in naam van het land) is een intiem familiedrama over een worstelend boerengezin dat zich staande probeert te houden in een tijd waarin landbouwdiscussies hoog oplaaien.

Regie
Edouard Bergeon
Cast
Veerle Baetens, Guillaume Canet, Rufus, Samir Guesmi, Solal Forte, Christophe Rossignon, Marie-Christine Orry, Emmanuel Courcol, Anthony Bajon, Michel Lerousseau, Charlie Costillas, Yona Kervern, Pierre Gondard, Elodie Godart, Claude Le Roux.
Release
04.07.2019
Release NL
23.01.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Edouard Bergeon | Scenario: Edouard Bergeon, Emmanuel Courcol en Bruno Ulmer | Cast: Guillaume Canet (Pierre Jarjeau), Veerle Baetens (Claire Jarjeau), Anthony Bajon (Thomas Jarjeau), Rufus (Jacques Jarjeau), Raffin Melanie (Sarah), Samir Guesmi (Mehdi), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2019

In heel Europa laaien de discussies omtrent landbouwbeleid hoog op en zijn boerendemonstraties aan de orde van de dag. Kortom: een uitstekend moment om een film als Au Nom de la Terre (in naam van de aarde) in de bioscoop uit te brengen. Regisseur Edouard Bergeon brengt met zijn speelfilmdebuut een hommage aan zijn vader, een hardwerkende veeboer die slachtoffer werd van het systeem. Een persoonlijk, actueel en zéér urgent plattelandsdrama van Franse makelij.

Het is 1979, ergens in Frankrijk. De levenslustige boer Pierre verschijnt in beeld, cruisend op zijn motor en begeleid door de opzwepende klanken van zijn favoriete countrynummer. Hij heeft jarenlang op een ranch in de Amerikaanse staat Wyoming gewerkt, maar keert nu huiswaarts om het boerenbedrijf van zijn vader over te nemen. Bij thuiskomst treft hij zijn verloofde, Claire, in de keuken aan. Ze vliegen elkaar in de armen, zoenen en vrijen vervolgens op het aanrecht. Het leven lacht hen toe.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Au nom de la terre

acties