De Beentjes van Sint Hildegard

Reviews (1)

Mr.Movies

Avatar

De Beentjes van Sint Hildegard is een nieuwe komedie drama geregisseerd door Johan Nijenhuis, de regisseur van Toscaanse bruiloft en Verliefd op Ibiza.

De film gaat over het 35 jaar getrouwde echtpaar Jan (Herman Finkers) en Gedda (Johanna ter Steege). Met de jaren heeft Jan wel steeds meer het gevoel gekregen dat Gedda hem wat verstikt en hem zelf steeds minder zelf laat doen en beslissen. Om zijn vrijheid wat meer terug te krijgen, besluit Jan zich expres wat vreemd te gedragen in de hoop op een gesloten afdeling in een verzorgingstehuis te belanden, om zo te ontkomen aan zijn control freak van een vrouw. In dit verzorgingshuis weet hij een bevriende arts te informeren over waarom hij ervoor gekozen heeft om te doen wat hij heeft gedaan. Zo weet hij zonder dat zijn vrouw er iets van weet stiekem het verzorgingshuis weer te verlaten, maar nu moet hij zien voor hoe lang hij zijn vrouw voor de gek kan houden met zijn aparte plannen.

Het script van deze film is geschreven door cabaretier Herman Finkers zelf en is zo goed gevuld met nuchtere komedie waar de cabaretier bekend om staat. Zo heeft hij regisseur Johan Nijenhuis geholpen met het maken van een geheel andere film dan hij normaal vaak maakt. Johan Nijenhuis is namelijk bekend als regisseur van gelijke soort romantische komedies. Samen hebben de twee heren er ook voor gekozen om de film in en rond Twente te laten afspelen, waardoor de meeste van de cast allemaal Twentse spreken.

Ondanks dat Herman Finkers als cabaretier met droge humor in zijn shows meestal voor komedie zorgt, hebben ze hem naast zijn aparte acties en wat kleine geintjes ervoor gekozen dat deze komedie drama film toch meer een drama is geworden.

Dit is voor Herman Finkers pas zijn eerste echte rol in een film, want hij heeft voor deze film alleen kleien rollen gespeeld in verschalende tv-series. Ondanks dit gebrek aan filmgeschiedenis zet hij zijn rol in deze film toch goed en geloofwaardig neer. Samen met Johanna ter Steege komend de twee goed over als twee getrouwde mensen die toch wat te lang bij elkaar zijn gebleven wat uiteindelijk ten kosten begint te gaan van hun relatie.