Hoewel hij de woordgrappen in het theater heeft achtergelaten, is de intimiteit in deze Twentse productie ontegenzeggelijk Finkers.
play

7,3 details

  • 103 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
103 Min Nederland

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?

Regie
Johan Nijenhuis
Cast
Johanna ter Steege, Belinda van der Stoep, Ferdi Stofmeel, Reinier Bulder, Daphne Bunskoek, Leonie ter Braak, Jan Roerink, Karlijn Lansink, Herman Finkers, Karlijn Koel.
Release
13.02.2020
Release NL
13.02.2020
Release DVD
24.09.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Johan Nijenhuis | Scenario: Herman Finkers | Cast: Herman Finkers (Jan), Johanna ter Stege (Gedda), Leonie ter Braak (Liesbeth), Ferdi Stofmeel (Erik), Daphne Bunskoek (Julia), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2020

Wie denkt dat een door Herman Finkers geschreven film waarin hijzelf ook nog eens de hoofdrol speelt een barrage aan woordgrappen oplevert, komt bij De Beentjes van Sint-Hildegard gelukkig bedrogen uit. De enige echte woordgrap blijkt in de titel te zitten, een theatertrekje dat hij blijkbaar toch niet kon laten. Verder is de humor ingehouden, meer een romantische komedie dan een schaterlachfilm. Een relatiekomedie noemt Finkers het zelf, romantiek zit er immers weinig in. Liefde wel, liefde is er genoeg. Liefde is er misschien zelfs te veel, maar bestaat zoiets wel?

Volgens Jans vrouw Gedda niet. Zij vindt dat de liefde een heilzame werking heeft. De liefde van een vrouw voor een man althans. Zonder die liefde zijn mannen maar weerloze wezens en doelloze dwalers of, erger en gevaarlijker nog, ongeleide projectielen die wetenschappelijk aantoonbaar korter leven. De door haar gestelde vraag of Jan zin heeft in een kop thee heeft dus maar één mogelijk antwoord en dat antwoord kent zij. Daar heeft Jan zelf verder weinig mee te maken. Ze heeft het overigens niet van een vreemde, die echtelijke betutteling. Haar vader wilde graag gecremeerd worden, maar wat wist hij daar nou van? Dus besluiten de vrouwen in de familie dat de kist de grond in gaat. Stukken handiger.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

De Beentjes van Sint Hildegard Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De Beentjes van Sint Hildegard

acties