Blu-ray

'De Beentjes van Sint Hildegard' - Dé knaller van dit jaar [Blu-ray]

Een toch heel andere film van Johan Nijenhuis.

door Bram de Groot om 15:07 in Blu-ray
Regie: Johan Nijenhuis | Cast: Herman Finkers (Jan), Johanna ter Stege (Gedda), Leonie ter Braak (Liesbeth), Ferdi Stofmeel (Erik), Daphne Bunskoek (Julia), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Bioscooprelease: 13.02.2020 | Recensie: 4 sterren

Vanaf regisseur Johan Nijenhuis zagen we de afgelopen jaren heel wat standaard Nederlandse romantische komedie zoals Verliefd op Cuba (2019) en Toscaanse bruiloft (2014). Overigens vaak wel erg succesvol. Begin dit jaar verscheen De Beentjes van Sint Hildegard en die was er de meer volwassen versie in het genre. En het was én is nog steeds een enorme publiekstrekker, en dan waarschijnlijk vooral dankzij hoofdrolspeler en scenarioschrijver Herman Finkers.

De Beentjes van Sint-Hildegard draait nog altijd in de Nederlandse bioscoopzalen en dat komt niet alleen doordat de film prima vermaak biedt, maar uiteraard ook door het beperkte aanbod. Er gingen al ruim 700.000 mensen naar de bioscoop voor de komedie. Goed voor een omzet van zo'n 7 miljoen euro.

Bij de critici en het publiek doet de komedie, gebaseerd op de Tsjechische film Teorie tygra uit 2016, het goed. In februari kreeg de film 4 van de 5 sterren van onze filmrecensent en bijvoorbeeld Moviemeter noteert een prima 3,62 van de maximaal 5 sterren. De eerste Twentse bioscoopfilm greep recent naast de Gouden Kalf voor Beste film.


In De Beentjes van Sint-Hildegard is Jan 35 jaar getrouwd met Gedda. Zij houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen.

Blu-ray: De Beentjes van Sint-Hildegard

Discs: 1 x Blu-ray | Release: september 2020 | Beeld: 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Nedersaksisch / Twents dialoect DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Engels | EAN: 8718836864629 | Met dank aan: September Film

De schijf van deze uitgave van De Beentjes van Sint-Hildegard zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant de filmposter en de achterkant lijkt een kale schijf te voorspellen. De leeftijd: AL.

Beeld & geluid

September Film levert een prima High Definition schijf af. Het beeld is namelijk goed strak en de kleuren zijn vooral heel natuurlijk. Er is ook een prima filmische uitstraling, ondanks dat er geen, of minimaal gebruik gemaakt wordt van een filmkorrel.

De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1. Zoals ondertussen bekend mag zijn wordt in deze film gesproken met een Twents accent waardoor de Nederlandse ondertiteling zeker van pas komt. Of redt jij het zonder?

Bonusmateriaal

Ondanks dat we te maken hebben met de best bezochte bioscoopfilm van 2020 in Nederlandse filmzalen is de Blu-ray uitgave van September Film heel basic. Op de schijf staat los van enkele trailers namelijk alleen de film. Hieronder dan maar "De Beentjes" bij DWDD:


Wat vind jij van De Beentjes van Sint-Hildegard?

Was jij onder de indruk van De Beentjes van Sint-Hildegard? Of houd je de boot nog steeds af? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Overlord

Avatar

Ik heb niets met Nederlandse films doorgaans maara dit was zeker een leuke film.

NieuwsFilm

meest populair