De 10 best verdienende Nederlandse films van 2020

De 10 best verdienende Nederlandse films van 2020

De box office heeft gesproken!

Hoewel het een raar jaar is geweest voor de bioscopen, hebben we een top tien best verdienende Nederlandse films kunnen maken. Hieronder de tien Nederlandstalige films die het meeste opbrachten aan de box office.

10. De Grote Sinterklaasfilm)[/b]
Bekijk de afbeeldingRegie: Lucio Messercola | Cast: Bram van der Vlugt, Joshua Albano, Filip Bolluyt
Het verhaal: Sinterklaas en de Pieten zitten met een groot probleem, het kasteel van Sinterklaas staat namelijk op instorten en moet gesloopt worden. Daarom moeten Sinterklaas en de Pieten noodgedwongen op de camping logeren. Zelfs Hugo Hogepief zit met de handen in het haar, want geen kasteel betekent geen cadeautjes en pepernoten voor de kinderen. Al doen Kim Kado, Marco Marsepein en Willem Wortel nog zo hun best, het Sinterklaasfeest lijkt bijna in de soep te vallen. Maar staat het kasteel van Sinterklaas wel écht op instorten of is het een sluw plan van Stan & Olivier? Kikkie en Paco vertrouwen de boel niet en gaan op onderzoek uit. Lukt het hen om het Sinterklaasfeest te redden?
Opbrengst: 809.691 euro


9. Rundfunk: Jachterwachter
Bekijk de afbeeldingRegie: Rob Lücker | Cast: Annemieke Bakker, Gilles Biesheuvel, Pierre Bokma, Peter Bolhuis
Het verhaal: De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. En dat dan allemaal heel grappig.
Opbrengst: 853.599 euro


8. Kruimeltje
Bekijk de afbeeldingRegie: Diede In't Veld | Cast: Victor Löw, Rick Engelkes, Kim Pieters, Ilse Warringa
Het verhaal: In Kruimeltje; De Strijd om de Goudmijn is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont samen met zijn ouders in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn het is ook saai op zo'n landgoed, Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd!
Opbrengst: 883.599 euro


7. De Club van Sinterklaas & het Grote Pietenfeest
Bekijk de afbeeldingRegie: Martijn Koevoets | Cast: Wilbert Gieske, Job Bovelander, Marijn Klaver, Beryl van Praag
Het verhaal: Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur - in opdracht van Sinterklaas - een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. Met als speciale gast; Luan Bellinga! De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis! Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. De Pieten zijn in rep en roer. Waar zou Coole Piet zijn? Zonder Coole Piet kan het grote Pietenfeest niet doorgaan en sterker nog; Pakjesavond kan ook niet doorgaan als niet alle Pieten compleet zijn. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden? En wat heeft de geheimzinnige Smoezel hiermee te maken?
Opbrengst: 1.101.243 euro


6. Casanova's
Bekijk de afbeeldingRegie: Jamel Aattache | Cast: Tygo Gernandt, Roeland Fernhout, Jim Bakkum, Jouman Fattal
Het verhaal: Casanova's is een romantische komedie over de onzekere en timide journalist Bas die undercover moet gaan om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren. Deze datingcoach heeft een bestseller geschreven en komt nu met een tweede boek en workshop waarvan hij beweert incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren in heuse casanova's.
Opbrengst: 1.334.994 euro


5. De Piraten van Hiernaast
Bekijk de afbeeldingRegie: Pim van Hoeve | Cast: Samuel Beau Reurekas, Celeste Holsheimer, Egbert Jan Weeber, Tygo Gernandt
Het verhaal: In De Piraten van Hiernaast wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee...
Opbrengst: 1.597.007


4. De Grote Slijmfilm
Bekijk de afbeeldingRegie: Hans Somers | Cast: Tina de Bruin, Ferdi Stofmeel, Sarah Nauta, Vincent Visser
Het verhaal: Indy (Bibi) en haar BFF Olivia (Rómeycia Valentijn) zijn net als alle kinderen over de hele wereld gek op slijm! Op Internationale Slijmdag doen ze mee met een wedstrijd om het meest originele slijm te maken. De enige die een enorme hekel heeft aan slijm is Dominicus Duff (Géza Weisz), de grootste speelgoedbaas van het land. Door slijm verkoopt hij zijn eigen speelgoed niet meer en daarom wil hij al het slijm in de wereld verbieden en in beslag nemen. Lukt het Indy en Olivia om slijm te redden?
Opbrengst: 1.808.464 euro


3. Alles is zoals het zou moeten zijn
Bekijk de afbeeldingRegie: Ruud Schuurman | Cast: Barbara Sloesen, Jan Kooijman, Sanne Langelaar, Jelle de Jong
Het verhaal: Meteen na de geboorte van hun eerste kind biecht Iris' vriend Pieter op dat hij dit kind nooit heeft gewild en binnenkort met zijn nieuwe liefde naar Afrika vertrekt. Zich woedend wentelend in zelfmedelijden en alcohol komen Iris' prille moederschap, haar baan in de televisiewereld en haar sociale leven ernstig in de verdrukking. Iris wil niets liever dan dat Pieter terug komt. Samen met haar twee beste vriendinnen (en een ongrijpbare hondenuitlater) krijgt Iris in het jaar dat volgt haar leven weer op de rails en vindt ze ware liefde, maar niet voor ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond.
Opbrengst: 2.359.570 euro


2. Onze Jongens in Miami
Bekijk de afbeeldingRegie: Johan Nijenhuis | Cast: Jim Bakkum, Martijn Fischer, Juvat Westendorp, Eva van de Wijdeven
Het verhaal: In Onze jongens in Miami is Jorrit (Jim Bakkum) weer single en gaat hij samen met Bas (Martijn Fischer) een stripclub openen in Miami. Uiteraard vliegt ook Thijs (Juvat Westendorp) naar Miami samen met nieuwe stripper en collega-bouwvakker Boris (Malik Mohammed). Ze moeten flink aan de bak want de club blijkt een enorme bouwval en de mannen komen er al snel achter dat ze te maken hebben met stevige concurrentie.
Opbrengst: 2.616.705 euro


1. De Beentjes van Sint Hildegard
Bekijk de afbeeldingRegie: Johan Nijenhuis | Cast: Herman Finkers, Johanna ter Steege, Leonie ter Braak
Het verhaal: Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Daarnaast bepaalt ze zijn kleding, vriendschappen, vakanties en al hun andere bezigheden. In een poging meer ruimte te krijgen maakt Jan dermate rare sprongen dat hij zijn huwelijk letterlijk in een gesloten afdeling ziet veranderen. Dochter Liesbeth zit met haar afgepaste en jaloerse vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. In De beentjes van Sint-Hildegard nemen ze hun partner onder de loep en rijst de vraag: hoeveel liefde is te veel liefde?
Opbrengst: 6.653.109 euro


NieuwsFilm

meest populair