De vraag "Waar heb ik net naar gekeken?" was zelden zo legitiem, het antwoord erop zelden zo irrelevant.
play

5,5 details

  • 89 Min
  • Komedie
  • Nederland
89 Min Nederland

De keihard werkende Wachtopzichter (Yannick van de Velde) runt zonder hulp camping HIVO. De komst van de uitgeleefde ex-wereldster Ronnie Bosboom Jr. (Tom van Kalmthout) lijkt een zegen, maar wanneer hij op de vlucht blijkt voor gevaarlijke criminelen, moet het duo er alles aan doen om de camping te redden. En dat dan allemaal heel grappig.

Regie
Rob Lücker
Cast
Pierre Bokma, Yannick van de Velde, Carly Wijs, Annemieke Bakker, Bram van der Vlugt, Tibo Vandenborre, Peter Bolhuis, Michiel Nooter, Hans Croiset, Stefan Perceval, Tom van Kalmthout, Martijn Oversteegen, Gilles Biesheuvel, Bart van der Schaaf, Agaath Meulenbroek, Naomi van der Linden, Mike Kuyt.
Release
08.06.2020
Release NL
11.06.2020
Release DVD
09.10.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Rob Lücker | Scenario: Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout | Cast: Yannick van de Velde (Wachtopzichter), Tom van Kalmthout (Ronnie Bosboom jr.), Pierre Bokma (Ronnie Bosboom sr.), Peter Bolhuis (Corneel), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2020

Waar het woord Jachterwachter precies vandaan komt en wat het nou betekent, maakt het Rundfunk-tweetal in hun bioscoopdebuut niet duidelijk. Het lijkt een verhaspeling van de term wachtopzichter, al is ook die term wel heel optimistisch voor het baantje van het verder naamloze personage van Yannick van de Velde. In zijn eentje is hij verantwoordelijk voor het draaiende houden van camping HIVO, Harmonie In Vele Opzichten. Het blijkt geen makkelijke klus. Niet alleen de term wachtopzichter lijkt te zijn verhaspeld, het hele campingleven krijgt een onnavolgbare draai met een inmiddels onmiskenbare Rundfunk-signatuur.

Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout hebben sinds hun NPO 3-hitserie Rundfunk een plek verworven in de Nederlandse jongerencultuur, op een wijze die doet denken aan de opmars van de New Kids-cult een decennium eerder. Vanuit een underdogpositie als eigenwijs tegendraadse vrijbuiters wordt de schare aan volgers al gauw zo groot, dat van een cult amper nog sprake is. Anders dan bij hun voorgangers uit Maaskantje, blijkt Rundfunk zich minder druk te maken om continuïteit van personages of een vaste setting. Rundfunk is meer een idee, een gevoel voor humor dat zich in vele stijlen of verhalen kan manifesteren.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Rundfunk: Jachterwachter Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Rundfunk: Jachterwachter

acties