Al het slechte van de Nederlandse romkom verpakt in één film. Zelfs voor de liefhebber moet dit een teleurstelling zijn.
play

5,0 details

  • 108 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Nederland
108 Min Nederland

Meteen na de geboorte van hun eerste kind biecht Iris' vriend Pieter op dat hij dit kind nooit heeft gewild en binnenkort met zijn nieuwe liefde naar Afrika vertrekt. Zich woedend wentelend in zelfmedelijden en alcohol komen Iris' prille moederschap, haar baan in de televisiewereld en haar sociale leven ernstig in de verdrukking. Iris wil niets liever dan dat Pieter terug komt. Samen met haar twee beste vriendinnen (en een ongrijpbare hondenuitlater) krijgt Iris in het jaar dat volgt haar leven weer op de rails en vindt ze ware liefde, maar niet voor ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond.

Regie
Ruud Schuurman
Cast
Victoria Koblenko, Holly Brood, Jan Kooijman, Barbara Sloesen, Renée Fokker, Meral Polat, Jelle de Jong, Sanne Langelaar, Patrick Stoof, Julia Akkermans, Tom Van Landuyt, Allard Geerlings, Bram Van der Heijden, Anne van der Burg.
Release
06.08.2020
Release NL
06.08.2020
Release DVD
04.12.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Ruud Schuurman | Scenario: Anna Pauwels | Cast: Barbara Sloesen (Iris), Jan Kooijman (Douwe), Sanne Langelaar (Babette), Jelle de Jong (Pieter), Renée Fokker (Marjan), Patrick Stoof (Ewart), Holly Mae Brood (Claudia), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2019

Het lijkt soms wel een gewoonte om de Nederlandse romkom intens te haten en daarmee de ernstige gesteldheid van de Hollandse cinema aan te tonen. Met onze filmindustrie gaat het echter prima, althans, er verschijnen regelmatig creatieve en mooie projecten van eigen bodem. De Nederlandse romkom is ook niet eens per se zo slecht. Films zoals Soof, Alles Is Liefde en Alles Is Familie zijn degelijk en grappig. Toch gaat de absolute overkill aan romantische komedies van eigen bodem steeds meer tegenstaan. Zeker als de producten zo flauw en matig zijn zoals de nieuwste aanwinst.

In Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn biecht de vriend van Iris vlak na de geboorte van hun kind op dat hij er een affaire op na houdt. Hij laat haar in de steek, waarna de televisieproducent haar tijd en verdriet verdrinkt in haar veels te grote huis. Al snel lijkt het tij te keren als een knappe man in haar leven komt. Wie anders dan Jan Kooijman kan deze rol van charmante casanova op zich nemen? Uiteindelijk probeert Iris met haar pasgeboren kind en haar ongehoorzame hond het leven weer op de rit te krijgen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Alles is zoals het zou moeten zijn

acties