Algemeen

Opvallend: film van Herman Finkers blijkt een megahit

Met meer dan 600.000 bezoekers tot nu toe.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
De film De Beentjes van Sint-Hildegard is een groot succes in de bioscoop. De film van Herman Finkers is al door meer 600.000 mensen in de bioscoop gezien en draait op dit moment in nog meer dan honderd bioscoopzalen.

Al voor de coronacrisis trok de Twentse film zo'n half miljoen bezoekers. Toen de bioscopen op 1 juni weer open zijn gegaan, wist de film meteen weer meer mensen te trekken. Ondertussen staat de teller ondanks de zeer beperkte capaciteit van veel bioscopen op 600.000 bezoekers.

Tragikomedie van Herman Finkers
De Beentjes van Sint-Hildegard is de eerste bioscoopfilm van komiek Herman Finkers. Hij baseerde zich op een Tsjechische film en maakte er iets eigens van. Centraal staat de veearts Jan die al 35 jaar getrouwd is met Gedda, maar helemaal benauwd van haar wordt. Zij behandelt hem alsof hij niets kan en plant en bepaalt alles voor hem. In een poging daar iets aan te doen, doet Jan alsof hij langzaam dement wordt.

Heb jij de film al gezien?

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hylian_Knight

Avatar

Erg leuke film! Herman Finkers is sowieso een held Smiley face.

ajleppink

Avatar

Nee helaas nog niet gezien. Ik hoop dat deze gauw via vod te zien is. Ben erg benieuwd naar de film.

Master Of Films

Avatar

Herman Finkers is een topgast. Zijn cabaretvoorstellingen zijn top. Johanna ter Steege is een goeie actrice.

Maar ondanks deze 2 grote namen heeft De Beentjes van Sint-Hildegard voor mij toch een probleem. Het houdt mij echt tegen om deze film te gaan zien.

Namelijk.....Johan Nijenhuis de enige echte Nederlandse Nolan.

Ik kijk nog liever naar Captain Marvel, Black Panther en de gecensureerde Gooische Vrouwen 3, dan menig film van Nijenhuis.

Hiss

Avatar

^ Dat had ik ook. Maar persoonlijk ben ik blij dat ik de gok toch genomen heb. Want deze film is toch echt wel goed. De film zit gewoon goed in elkaar en heeft voor één keertje eens niet de onderwerpen waar de reguliere Nijenhuis-troep mee vol zit. En het blik soapies die niet kunnen acteren heeft hij ook voor één keertje dicht gelaten.

adofmirosch

Avatar

Ik heb nog niet zo veel films van het Nijenhuis cinematic universe gezien, deze film lijkt me wel leuk. Maar heb gehoord dat de film zich afspeelt tussen Toscaanse bruiloft en verliefd op Cuba. Ook personages uit Foesjka de miniheks en Bennie stout zouden een rol spelen. Moet ik die films eerst zien om De beentjes van Sint-Hildegard te begrijpen? of kan het ook losstaand.

Philmhuis

Avatar

Ja, half maart deze film gezien. Ik kon er zeker van genieten. Hij kan losstaand bekeken worden. Hij staat nog steeds in mijn top 20 van 2020.

Lewis

Avatar

Namelijk.....Johan Nijenhuis de enige echte Nederlandse Nolan.

Dat is sarcastisch neem ik aan ????

Master Of Films

Avatar

@Lewis. Je kan het interpreteren hoe je het maar wilt. Smiley face
Feit is dat er wel een overeenkomst zit. Zowel de Nolan als de Nijenhuis films zijn geliefd in Nederland. Cijfers (aka aantal bezoekers) liegen niet.

Overlord

Avatar

Op vod wil ik hem wel kijken. Finkers heb ik altijd enorm grappig gevonden, maar ben doorgaans absoluut geen liefhebber van Nederlandse films. Wellicht wordt dit die uitzondering.

Jaws

Avatar

gezien was de moeite waard om te zien in de bios. erg leuke film met mooie ondertoon.

Lewis

Avatar

@mof die overeenkomst respecteer ik nog wel. Maar daarna stop ik wel hoor ????

NieuwsFilm

meest populair