Een oud-politieman gaat op jacht naar de geheime minnaar van zijn overleden vrouw. Geheel op z'n IJslands.
play

7,2 details

  • 109 Min
  • Drama
  • IJsland
  • Denemarken
  • Zweden
109 Min IJsland

In een afgelegen IJslands dorpje probeert de voormalige politieagent Ingimundur de dood van zijn vrouw te verwerken, die twee jaar eerder omkwam bij een auto-ongeluk. De bouw van een nieuw huis en het gezelschap van zijn kleindochter geven hem de nodige afleiding, maar geplaagd door onderhuidse woede en onrust zoekt hij een zondebok voor zijn verlies. Die vindt hij als hij het vermoeden krijgt dat zijn vrouw een affaire had met een dorpsgenoot. Zijn groeiende obsessie om de waarheid te achterhalen loopt uit de hand wanneer hij niet alleen zichzelf, maar ook zijn geliefde kleindochter in gevaar brengt.

Regie
Hlynur Palmason
Cast
Ingvar Eggert Sigurðsson, Sigurður Sigurjónsson, Hilmir Snær Guðnason, Laufey Elíasdóttir, Arnmundur Ernst Björnsson, Sara Dögg Ã?sgeirsdóttir, Bjørn Ingi Hilmarsson, Þór Tulinius, Elma Stefania Agustsdottir, Haraldur Stefansson, Sverrir Þór Sverrisson.
Release
16.05.2019
Release NL
13.02.2020
Release DVD
24.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Hlynur Palmason | Scenario: Hlynur Palmason | Cast: Ingvar Sigurdsson (Ingimundur), Ída Mekkín Hlynsdóttir (Salka), Hilmir Snær Guðnason (Olgeir), Sara Dögg Ásgeirsdóttir (vrouw van Ingimundur), Björn Ingi Hilmarsson (Trausti), Elma Stefania Agustsdottir (Elín), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2019

Een auto rijdt door de dichte, witte mist. Volgens een IJslandse volkswijsheid zijn het dit soort momenten, waar je de besneeuwde aarde niet in de hemel ziet overgaan, waarop de doden met je communiceren. Voor de automobilist betekent het vooral slecht zicht. Ze vliegt de bocht uit, en de weg af. Vervolgens komen we terecht bij haar weduwnaar, Ingimundur, die alleen achterblijft met zijn onderdrukte woede. De oud-politieagent komt echter iets op het spoor wat hem mogelijk tot uitbarsten kan brengen.

Je voelt het vanaf het begin: A White, White Day barst van de vindingrijkheid. De tijd die na het ongeluk passeert zien we in een prachtige montage voorbijvliegen. Een camera moet maandenlang op één vast standpunt hebben gestaan om te filmen hoe Ingimundur zich vastbijt in de verbouwing van het nieuwe huis van zijn dochter. Sneeuw komt en gaat, mist verhult de horizon in het ene shot en het volgende is het achterliggende gebergte prachtig zichtbaar, dieren komen grazen en schuilen weer voor de vallende sneeuw. De opeenvolging van superkorte filmfragmenten weeft een extreem langzame timelapse aan elkaar.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Noveen

"...weet iemand van welk nummer dat is in de film waarop de vrouw een soort striptease uitvoert? ..."

A White, White Day

acties