nu in de bioscoop

Latte & the Magic Waterstone (2019)

Matige Duits-Belgische animatiefilm over een hyperactief egeltje dat het watertekort van het dierenbos moet zien op te lossen.
play

5,9 details

  • 89 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Duitsland

Spike is alles behalve een schattig, klein egeltje. Ze barst van de energie en het zelfvertrouwen en heeft een bijna te levendige verbeelding. Bovendien is ze niet bepaald op haar mondje gevallen. Ze houdt ervan verhalen te vertellen aan iedereen die wil luisteren (of niet). ‘Toevallig’ is zij in die verhalen altijd zelf de grote heldin. Op een dag komen de dieren in het bos erachter dat hun watervoorraad en de waterbron bijna op zijn. De enige manier voor de dieren om op hun plekje in het bos voort te kunnen leven is door de magische watersteen uit de klauwen te halen van degene die deze ooit heeft gestolen: de gemene berenkoning Bantur.

Alt titel
Spike en de Magische Steen
Regie
Mimi Maynard
Regina Welker
Nina Wels
Cast
Paulette Victor-Lifton, Gunnar Sizemore, Ashley Bornancin, Leslie L. Miller, Danny Fehsenfeld, Eric Saleh, Byron Marc Newsome.
Release
09.10.2019
Release NL
12.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Regina Welker en Nina Wels | Scenario: Martin Behnke en Andrea Deppert | Cast (stemmen): Vajèn van den Bosch (Spike), Dorian Bindels (Tjoem), Johnny Kraaijkamp Jr. (Korp), Peggy Vrijens (Svea), Marcel Jonker (Bantour), e.a.| Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2019

De titelfiguur in de Duits-Belgische animatiefilm Spike & de Magische Steen staat haar mannetje wel. Het egeltje noemt zichzelf prinses en weet zonder ouders haar boontjes te doppen in het grote bos. Maar ze zorgt ook voor onrust, omdat er bij problemen vaak naar Spike gekeken en gewezen wordt. Lastpakken en pestkoppen valt ze aan door zich als stekelbal op te rollen en zo vanaf een hellinkje tegen ze aan te beuken. De eekhoorn Tjoem kan leunen op een hele familie, maar stiekem is hij doodsbang voor de zelfverzekerde Spike.

Het is allesbehalve ideaal in het bos, want er is sprake van een ernstig watertekort. Elke druppel die de dieren van het bos kunnen bemachtigen wordt gekoesterd en in een grote pompoen opgeslagen voor collectief gebruik. Door een onhandige actie van Spike en Tjoem wordt de pompoen aan gort geslagen, waarbij het kostbare water de bosgrond insijpelt. Het probleem én de oplossing van de droogte zou wel eens kunnen liggen in een magische steen ver weg in de bergen. De legende zegt dat waar de steen de grond raakt er een gigantische waterbron ontspruit. Moeten ze wel even langs de gemene berenkoning Bantour die de steen met zijn leven bewaakt.

videotrailers & clips

Bioscoopagenda

"Latte & the Magic Waterstone" draait momenteel in de volgende steden. Bioscoopagenda

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Latte & the Magic Waterstone

acties