Muidhond (2019)

Gewaagde verfilming van het controversiële boek over de drieëntwintigjarige pedofiel Jonathan.
play

6,8 details

  • 99 Min
  • Drama
  • België
99 Min België

Jonathan, een zachtaardige jongeman, wordt bij gebrek aan bewijs vrijgelaten uit de gevangenis. Hij keert terug naar zijn moeder die in een huisje bij de duinen woont. Jonathan wil het verleden vergeten en neemt zich stellig voor een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een moeder met haar dochtertje naast hen komt wonen. Muidhond is een aangrijpende, gedurfde Vlaamse film over een jongen die worstelt met zijn identiteit en het vinden van een plek in de maatschappij.

Regie
Patrice Toye
Cast
Line Pillet, Ina Geerts, Filip Hellemans, Dominique Van Malder, Tijmen Govaerts, Peter Seynaeve, Greet Verstraete, Julia Ghysels, Rashif El Kaoui.
Release
09.10.2019
Release NL
30.01.2020
Release DVD
10.06.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Patrice Toye | Scenario: Peter Seynaeve, Patrice Toye | Cast: Tijmen Govaerts (Jonathan), Ina Geerts (Moeder van Jonathan), Line Pillet (Chantal), Julia Brown (Elke), Greet Verstraete (Moeder van Elke), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2019

Muidhond is de verfilming van het controversiële boek van Inge Schilperoord. De drieëntwintigjarige Jonathan komt vrij bij gebrek aan bewijs nadat hij voor pedofilie heeft vastgezeten. Hij gaat weer bij zijn moeder wonen, waar hij controle over zijn impulsen probeert te krijgen. Dit wordt bemoeilijkt door het feit dat er net een nieuw buurmeisje is komen wonen.

Jonathan probeert zijn leven te verdelen in een strak schema. Vroeg opstaan, koken voor zijn moeder, werken bij een visfabriek en de hond uitlaten. Tijdens een wandeling met zijn hond komt hij een vis tegen die verstrikt zit in een net. Het blijkt een muidhond te zijn. Jonathan besluit hem te houden in een aquarium op zijn kamer en deelt de vis helende krachten toe. Het brutale negenjarige buurmeisje Elke weet ondertussen steeds meer het leven van Jonathan te infiltreren. Elke is steeds buiten te vinden omdat haar alcoholistische moeder niet goed voor haar zorgt. Al snel wordt duidelijk dat Jonathan steeds meer ongewone gevoelens voor het buurmeisje begint te ontwikkelen. Muidhond is een heftige reis door de psyche van het hoofdpersonage Jonathan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Muidhond

acties