6,7 details

  • 97 Min
  • Thriller
  • Nederland
97 Min Nederland

De racistische vrachtwagenchauffeur Barry moet machteloos toezien hoe zijn vaste bijrijder door Marokkaanse jongeren het ziekenhuis in wordt geslagen. Tot zijn grote woede blijkt de vervangende bijrijder Sadiq ook van Marokkaanse afkomst. De spanning tussen de twee loopt hoog op als ze noodgedwongen enkele dagen de cabine moeten delen tijdens een internationale rit. Barry en Sadiq leren elkaar steeds beter kennen, maar het blijft de vraag of dit tot een bijzondere vriendschap leidt of een ultieme confrontatie.

Regie
Danyael Sugawara
Cast
Guido Pollemans, Rian Gerritsen, Majd Mardo, Sophie Höppener, Fenne van Schie, Henk Brugge.
Release
20.12.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Danyael Sugawara | Scenario: Marcel Visbaan | Cast: Guido Pollemans (Barry), Majd Mardo (Sadiq), Sophie Höppener (Fransje), Rian Gerritsen (Ineke), Roeland Fernhout (Hartsuiker), Henk Poort (Suikerman), e.a.| Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2019

Ieder jaar vertoont de NPO zes nieuwe televisiefilms van eigen bodem, gevuld met actuele thema's en gemaakt door aanstormend talent. Deze Telefilms oogsten geregeld veel lof, zoals in het verleden Matterhorn en Aanmodderfakker. Zou er dit jaar ook weer zo'n klapper bij zitten? Het thema in 2020 is in elk geval lekker gekozen: misdaad.

Dankzij terroristen die aanslagen plegen en de naam van de islam misbruiken om angst in te boezemen, heeft de moslim het al tijden moeilijk. Maar al te vaak en snel wordt hun religie vereenzelvigd met de fundamentalistische benadering van hun extremistische geloofsgenoten. Voor rechtgeaarde moslims moet het erg vermoeiend zijn om telkens maar weer over één kam te worden geschoren met IS, Boko Haram of Al-Qaida.

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

King of the road

acties