Hallali

Hallali (2019)

4,8 details

  • 95 Min
  • Misdaad
  • Nederland
95 Min Nederland

Wanneer Gerben Kooistra, een liberaal uit Noord-Holland, wordt benoemd tot de nieuwe burgemeester van een zuidelijk dorp, begint hij een strijd tegen een grote lokale crimineel, Toontje. Gerbens missie blijkt moeilijker dan verwacht. Criminaliteit is overal in dit schijnbaar onschuldige dorp en zijn politieke missie verandert langzaam in een gevaarlijke obsessie.

Regie
Eché Janga
Cast
Bart Slegers, Tibor Lukács, Steef Cuijpers, Erik van Welzen, Stefanie van Leersum, Daniel van Wijk, Sjaak-Pieter van Es, Aaron van Valen.
Release
20.12.2019
Release NL
20.12.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Eché Janga | Scenario: Wouter Laumans, Oscar van Woensel | Cast: Tibor Lukács (Gerben Kooijstra), Bart Slegers (Toontje van Wanrooij), Stefanie van Leersum (Marieke), Mike Weerts (Joery), Patrick Stoof (Frankske), Steef Cuijpers (Karel), Daniel van Wijk (Jelmer), Marieke Groenendijk (Daimy), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2020

Ieder jaar vertoont de NPO zes nieuwe televisiefilms van eigen bodem, gevuld met actuele thema's en gemaakt door aanstormend talent. Deze Telefilms oogsten geregeld veel lof, zoals in het verleden Matterhorn en Aanmodderfakker. Zou er dit jaar ook weer zo'n klapper bij zitten? Het thema in 2020 is in elk geval lekker gekozen: misdaad.

"Vlees, bloed, huid, bot", zingen de kerkgangers van Rielbut, een fictief Brabants dorpje. Hier begint carnaval niet op de elfde van de elfde, maar het zeer heidens getinte carnagé - da's overigens Frans voor bloedbad - op de dertiende van de dertiende. Dit is niet zomaar een dorp. Dit is Brabant op zijn duisterst, de zwarte onderbuik van de gezelligste provincie, een beetje op zijn Twin Peaks. En Gerben Kooijstra mag zich er voorlopig even de burgemeester noemen, nu de vorige door een 'auto-ongeluk' om het leven is gekomen.

videotrailers & clips