Citizen K (2019)

Het verhaal van Michail Chodorkovski die de strijd aanging met het Russische establishment is vooral het verhaal van Vladimir Poetin.
play

7,3 details

  • 126 Min
  • Documentaire
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
126 Min Verenigd Koninkrijk

Michail Chodorkovski profiteerde van de chaos die volgde na de val van de Sovjet-Unie en wist een fortuin te vergaren waardoor hij een van de rijkste mannen in Rusland werd. Samen met de andere rijke oligarchen bezat hij niet alleen kapitaal maar ook macht en invloed binnen de Russische politiek. Toen Poetin aan de macht kwam veranderde dit echter in korte tijd en werd Chodorkovski van corruptie beschuldigd en gearresteerd.

Regie
Alex Gibney
Cast
Alex Gibney, Vladimir Putin, Boris Berezovsky, Leonid Nevzlin, Mikhail Khodorkovsky, Anton Drel, Alexei Navalny, Boris Yeltsin.
Release
31.08.2019
Release NL
27.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Alex Gibney | Scenario: Alex Gibney | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2019

Grootmacht Rusland leeft nu al acht jaar onder de heerschappij van Vladimir Poetin. De vier jaar ervoor was de oud KGB-agent werkzaam als premier van het land, een functie die hij ook al twee jaar onder Boris Jeltsin bekleedde. De macht van Poetin is zo groot dat hij wel de nieuwe tsaar van Rusland wordt genoemd. Het is een imago dat de president zelf maar al te graag cultiveert.

De macht van Poetin is groot en hij doet er alles aan om die onbeperkt te verlengen. De Russen hebben Poetin op een voetstuk staan, maar het tegengeluid wordt sterker. De weerstand tegen zijn nationalistische beleid groeit. Je moet echter van zeer goede huize komen om het tegen president Poetin op te kunnen en durven nemen. Zo goed dat het eigenlijk nog niemand is gelukt om op gelijkwaardige wijze de strijd met de president aan te gaan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Citizen K

acties