The Courier (2019)

Die Hard in een parkeergarage. Zit iemand daar nog op te wachten?
play

3,6 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
99 Min Verenigd Koninkrijk

Een vrouwelijke koerier (Olga Kurylenko) ontdekt op een dag een bom in het pakje dat ze moet bezorgen. Het pakje is bestemd voor de enige getuige van een moord, uitgevoerd door een gewetenloze gangsterbaas (Gary Oldman). De koerier neemt zich voor om de getuige te redden en krijgt corrupte CIA-agenten en Russische huurmoordenaars achter zich aan..

Regie
Zackary Adler
Cast
Gary Oldman, Olga Kurylenko, Dermot Mulroney, William Moseley, Gordon Alexander, Craig Conway, Amit Shah, Lee Charles, Calli Taylor, Renars Latkovskis, Alicia Agneson, Neil Chapelhow, John Sharpe, Greg Orvis, Al Holland.
Release
22.11.2019
Release NL
27.02.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Zackary Adler | Scenario: Zackary Adler, James Edward Barker, Andy Conway, Nicky Tate | Cast: Olga Kurylenko (The Courier), Amit Shah (Nick Murch), William Moseley (Agent Bryant), Gary Oldman (Ezekiel Mannings), Dermot Mulroney (Special Agent Roberts), e.a.| Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2019

Op de poster wordt The Courier aangeprezen als een film van de producent van Darkest Hour. Welke van de tien betrokken producenten meewerkte aan de Winston Churchill-biopic kon uw recensent van dienst niet achterhalen, maar zelfs als dit waar is, waarom zou je dan mikken op die associatie? Darkest Hour droop van het prestige, terwijl The Courier juist het type film is dat mijlenver uit de buurt blijft van alles dat daar ook maar een beetje op lijkt. Beide films mikken op een volledig ander publiek. Je zou haast vermoeden dat de aanwezigheid van Gary Oldman er iets mee te maken heeft. Maar waar deze in Darkest Hour mogelijk de rol van zijn carrière neerzette (en daarvoor zijn langverwachte Oscar in de wacht sleepte), is zijn aanwezigheid in The Courier vooral een spijtige verspilling van talent.

Nu heeft Oldman zich nooit te goed gevoeld voor luchtige tussendoortjes. Zijn rol in Darkest Hour werd immers voorafgegaan door The Hitman's Bodyguard en gevolgd door Hunter Killer. Maar The Courier maakt het wel erg bont, door hem bijna de gehele film in hetzelfde New Yorkse appartement te houden, waar hij in afwachting verkeert van de uitkomst van de centrale plotlijn, die zich elders voltrekt. De van Nick Fury's baardje, jas en ooglapje voorziene Oldman speelt namelijk de grote crimineel Ezekiel Mannings, die achter de tralies dreigt te verdwijnen. Om dat te voorkomen, wil hij kroongetuige Nick uit de weg laten ruimen. Gelukkig voor laatstgenoemde krijgt hij hulp uit onverwachte hoek.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Courier

acties