DVD RELEASE

Ema (2019)

Chileense popartcinema over een huwelijkscrisis en reggaeton.
play

6,8 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Chili
107 Min Chili

De jonge Ema (Mariana di Girolama) danst in het experimentele dansgezelschap van haar man: choreograaf Gastón (Gael Garcia Bernal). Na een schokkende gebeurtenis besluit het stel hun 7-jarige adoptiezoon Polo af te staan. In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden.

Regie
Pablo Larraín
Cast
Gael García Bernal, Santiago Cabrera, Catalina Saavedra, Eduardo Paxeco, Mariana Loyola, Paola Giannini, Mariana Di Girolamo, Giannina Fruttero, Josefina Fiebelkorn, Susana Hidalgo, Antonia Giesen, Paula Luchsinger.
Release
31.08.2019
Release NL
18.06.2020
Release DVD
22.01.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Pablo Larraín | Scenario: Guillermo Calderón, Alejandro Moreno | Cast: Mariana Di Girolamo (Ema), Gael García Bernal (Gastón), Paola Giannini (Raquel), Santiago Cabrera (Aníbal), Christian Suarez (Polo), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2019

[b]De Chileense Regisseur Pablo Llaraín (Jackie, El Club) toont zijn veelzijdigheid met Ema, een echtscheidingsdrama gesitueerd in de reggaetonscene. Met zijn oogverblindende locaties, geweldige choreografie en vloeiende shots lijkt het soms één lange videoclip. Op dramatisch vlak is de film helaas minder bevredigend. Een gemiste kans, want de premisse van het verhaal is fascinerend.[/i].

Ema is getrouwd met Gastón, de iets oudere choreograaf van haar dansgezelschap. Geen gelukkig huwelijk, zoveel is snel duidelijk. In niet-chronologische volgorde ontvouwt zich de vreselijke situatie waarin ze zich bevinden. Adoptiezoon Polo (7) bleek niet bepaald het engeltje waar Ema en Gastón op hoopten en na een gruwelijk incident hebben ze besloten het kind weer terug te geven aan de jeugdzorg. Een begrijpelijke keuze, gezien de aard van het incident, maar de twee zwelgen in schuldgevoelens en verwijten elkaar dat het zo heeft kunnen lopen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Ema

acties