Schilder L.S. Lowry had een haat-liefdeverhouding met zijn moeder. Dat leidt tot een voortdurende herhaling van zetten.
play

5,6 details

  • 91 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigd Koninkrijk
91 Min Verenigd Koninkrijk

Mrs Lowry and Son vertelt het verhaal van de inmiddels gevierde Britse kunstenaar L.S. Lowry en de getroebleerde relatie met zijn aan bed gekluisterde, dominante moeder. Werkend als huurincasseerder mengt Lowry zich overdag tussen de fabriekswerkers op de straten van Salford. Zijn vrije uren besteedt hij aan het maken van zijn schilderijen en de zorg voor zijn moeder, die zijn artistieke ambities enkel bekritiseert.

Regie
Adrian Noble
Cast
Vanessa Redgrave, Timothy Spall, Stephen Lord, David Schaal, Wendy Morgan, Michael Keogh, Joanne Pearce, Laurence Mills, Giselle Cullinane, Amanda Higson, Paul Bergquist, Rose Noble, Jon Furlong, John Alan Roberts.
Release
30.06.2019
Release NL
05.03.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Drian Noble | Scenario: Martyn Hesford | Cast: Timothy Spall (L.S. Lowry), Vanessa Redgrave (Elizabeth Lowry), e.a. | Speelduur: 91 minuten | Jaar: 2019

In februari 1976 overleed de Britse schilder en tekenaar Laurence Stephen Lowry. Bij ons is de kunstenaar wellicht niet zo bekend, maar in Groot-Brittannië is het werk van L. S. Lowry zeer geliefd. Geen andere schilder wist het geïndustrialiseerde leven van de normale Brit vast te leggen zoals Lowry dat deed. Hij groeide op in de rook van Manchester en interesseerde zich voor de hardwerkende Engelse fabrieksarbeider.

Een hechte band met zijn vader had Lowry niet, maar dit werd ruimschoots gecompenseerd door de complexe relatie die de kunstenaar onderhield met zijn veeleisende en uiterst kritische moeder. Ma Lowry zag helemaal niets in het geklieder van haar zoon en vond dat hij beter een normale, fatsoenlijke baan kon hebben. De schilder maakte zijn werken dan ook bij wijze van hobby op de zolder. In de laatste jaren van haar leven was Lowry's moeder bovendien bedlegerig en volkomen afhankelijk van Laurence, wat haar zo mogelijk nog dominanter maakte.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mrs Lowry & Son

acties